Digidexo.com

Hvordan identifisere en abscessed tann

En tann kan bli abscessed skyldes tannkjøttsykdom, tannråte, eller traumer til tannen. En abscess er en infeksjon som kan oppstå enten ved roten av tannen, eller mellom tann og tannkjøtt. Det er vanligvis smertefullt og alltid farlig-once infeksjonen oppstår, kan det spre seg i hele munnen og kroppen din. I noen tilfeller kan en abscessed tann og med føre til død, som gjør tidlig behandling av en abscess avgjørende. For å motvirke denne risikoen, må du være i stand til å identifisere en mulig abscess så tidlig som mulig, slik at du kan få øyeblikkelig legehjelp. Her er hvordan man skal identifisere og abscessed tann.

Bruksanvisning

Hvordan identifisere en abscessed tann

•  En tannpine er ofte det første tegnet på en abscessed tann. Hvis du opplever en bankende smerte rundt en tann, eller ha "skyte" eller gnager smerter i dette området, gjøre en avtale med tannlegen din så snart som mulig. I noen tilfeller kan du oppleve en alvorlig tannpine for en stund, og deretter din tannpine vil gå bort. Men dette betyr ikke at din abscess har gått bort. Når dette skjer, har byllen drept roten av tannen din, men infeksjonen er fortsatt der. Du må fortsatt se din tannlege for riktig behandling.

Smerte mens tygging er en annen vanlig indikator på en abscess. Dette symptomet, kombinert med en tannpine, er nesten et sikkert tegn på en abscessed tann.

Hovne, eller betent, tannkjøtt er et synlig tegn på en infeksjon, og kan også indikere en abscess. Dette symptomet er kanskje ikke så merkbare som de to første, men det er en betydelig tegn på infeksjon.

En dårlig smak i munnen og / eller illeluktende ånde kan være forårsaket av infeksjon, og er en annen god indikator på en abscessed tann. Dette betyr at infeksjonen er drenering inn i munnen din.

En feber, eller en følelse av sykdom, er et annet tegn på en abscessed tann. Disse er godt anerkjent tegn på at kroppen din kjemper en infeksjon.

Hvis tennene er følsomme for enten varm eller kald, kan dette være et tegn på en abscess.

Selv om de to første trinnene er de viktigste symptomene på en abscessed tann, noen av disse trinnene, alene eller i kombinasjon med noen av de andre, kan indikere et problem, og du bør gå til tannlegen så fort som mulig.