Digidexo.com

Hva er sammenhengen mellom Pankreatitt & diabetes?

Pankreatitt er betennelse i bukspyttkjertelen. Denne helseproblem fører til en stor risiko for diabetes, fordi det fører til at bukspyttkjertelen til å produsere forskjellige mengder insulin.

Insulin

Insulin er et hormon som produseres av bukspyttkjertelen. Dette hormonet er nødvendig i blodet for at kroppen skal fungere; det regulerer kroppens energi.

Fordøyelse

Bukspyttkjertelen 'annen funksjon er å bidra til å fordøye maten ved å produsere enzymer. Uten denne funksjonen, kan maten ikke fordøyes i det hele tatt.

Diabetes

Diabetes oppstår når kroppen ikke kan produsere nok insulin, for eksempel når en person har pankreatitt, og det går udiagnostisert.

Type 1

Det finnes forskjellige typer av diabetes, inkludert type 1. Dette er den type av diabetes de fleste barn og tenåringer og har en hvori insulin ikke produseres i det hele tatt, og må erstattes med injisert insulin.

Type 2

Type 2 diabetes er vanlig blant overvektige og eldre mennesker. Denne typen diabetes er når bare noen insulin er gjort, og kan styres av en person å tape vekt eller ta medisiner.