Digidexo.com

Hva er forskjellen mellom EPO og PPO i Blå Kors i California

Innenfor klarte helsesektoren, leveringssystemer operere ut fra et nettverk av leverandører som kontrakten med enkelte forsikringsselskaper. Blå Kors i California bærer et bredt spekter av forsikrings- helseplaner, hvorav to er de EPO og PPO planer. Forskjellene mellom disse planene har å gjøre med hvordan tjenestene leveres og hvem som betaler for dem.

EPO Planer

EPO-planer, også kjent som Exclusive leverandør organisasjoner, består av små nettverk av leger og fasiliteter. Fastleger administrere alle aspekter av pasientens helsestell og håndtere henvisningsprosessen når en spesialist omsorg er nødvendig, i henhold til Mammas helse, et helsevesen referanse området. EPO planer bære en levetid politikk maksimalt i forhold til hvor mye de vil betale ut løpet av pasientens levetid. På grunn av måten disse nettverkene er satt opp, kan EPO planer tilby store rabatter på totale medisinske kostnader. De krever imidlertid pasienter å holde seg innenfor nettverket for at tjenestene skal dekkes; ellers pasientene betale de totale kostnadene for en hvilken som helst vare mottatt utenfor nettverket.

PPO planer

PPO planer, også kjent som foretrukket leverandør organisasjoner, består av større nettverk enn de som tilbys av EPO planer, ifølge BenefitsCafe, en helseplan ressurs sted. I denne type plan, må pasientene velge en primær omsorg lege fra innenfor nettverket, som vil koordinere alle aspekter av pasientbehandlingen. PPO planer dekke kostnadene for tjenestene mottatt utenfor leverandør nettverk; vil imidlertid pasientene betale mer out-of-pocket utgifter når du går utenfor nettverket. Som med alle klarte omsorg nettverk, bare de reduserte kostnader gjelder med nettverksleverandørene som har kontrakt med en pasients forsikringsselskap.

Leverandør Dekning Forskjeller

PPO planer gi mer fleksibilitet i forhold til dekning for ulike typer tjenester i forhold til EPO plan dekning, ifølge mammas Health. I tillegg, i motsetning til EPO plankrav for en henvisning til en spesialist, kan pasienter under PPO planer søke en spesialist omsorg uten en primær omsorg lege henvisning. En annen stor forskjell mellom EPO og PPO planer har å gjøre med fødselspermisjon dekning. For eksempel EPO planer vanligvis dekke kostnadene ved å levere en baby, mens PPO planer ikke.

Out-of-pocket utgifter

PPO planer bære en stor kalender-år egenandel som må betales før plan dekning faktisk betaler for medisinske kostnader; Men, månedlig premie kostnader er relativt lav i forhold til EPO-planer, ifølge BenefitsCafe. Når fradragsberettigede beløp er betalt, PPO planer dekke 100 prosent av dekket utgifter for resten av kalenderåret. I tilfelle av familie PPO planer, fungerer hver løpet av behandling mottatt av ett familiemedlem ut av samme egenandel i motsetning til EPO-planer - der hvert familiemedlem har sin egen fradragsberettigede beløp for å dekke.