Digidexo.com

Medisinsk Måleverktøy

Medisinsk Måleverktøy


Det medisinske feltet har en rekke forskjellige instrumenter for behandlingen av menneskekroppen. Leger ta målinger av folks høyde, vekt, kroppsfett og selv blodprosent eller andre varianter av måling. For å nøyaktig registrere alle disse fakta, leger bruker en rekke ulike medisinske måleverktøy.

Kalipere

Calipers brukes til å måle en persons kropp fettinnhold eller prosentandel. Moderne calipers ser ut som en stor pinsett; personens mage eller hofte er klemt mellom de to langt ender. På siden av målepunktene er en digital avlesning som forteller legen (eller personen som bruker kalipperne, de er også populær blant idrettsutøvere og trenere) hva personens fettprosent er. Calipers er nyttig for sporing av en persons fett tap fremgang, i motsetning til å bare gå etter vekt.

Skalaer

Medisinske skalaer brukes for en rekke forskjellige veier målinger. For eksempel vil noen legekontoret har en vanlig etasje skala for å måle vekten av pasienter som kommer inn for en sjekk. Hengende skalaer og digitale vekter blir ofte brukt i morgues for måling av vekten av organer og likene, så vel. Skalaer er også brukt for å måle vekten av medisiner når du setter sammen reseptbelagte piller. Skalaer som brukes i det medisinske feltet kan være digital eller de kan være mer gammeldags, våren skalaer, som bruker press på en fjær å dømme et objekt vekt.

Målebånd

Fordi et målebånd i overensstemmelse med kroppen når den holdes stram, blir tapes mer vanlig brukt i det medisinske feltet for å ta en pasients målinger. Målebånd kan lett trekkes rundt en pasientens bryst, mage, biceps eller andre område av kroppen som en lege trenger å måle for enten vekst eller tap. Målebånd kan også brukes til å måle pasientens høyde så vel som hans andre dimensjoner for medisinske poster.