Digidexo.com

Hva å gjøre for en nese Bleed?

Hva å gjøre for en nese Bleed?


Neseblod er et vanlig fenomen sett hele veien fra barndommen gjennom voksenlivet. Neseblod er vanligvis forårsaket av miljøfaktorer, som for eksempel tørr luft, eller ved traumer til nesen. Når en neseblødning oppstår, er det noen førstehjelp tips du bør benytte for å få blødningen til å stoppe. Ifølge Mayo Clinic, hvis neseblødning fortsetter i mer enn 20 minutter, bør du søke medisinsk hjelp.

Stå oppreist

Det første du må gjøre for en neseblødning er å holde seg oppreist. Når du sitter oppreist og lene seg fremover, blir blodtrykket i nesen redusert. Dette bidrar til å senke trykket til blodet som presses ut av nesen og gir legemet en sjanse til å stoppe blødningen. Lent fremover holder blodet rennende ut av nesen i stedet for å kjøre ned i halsen din.

Pinch Nose

Legge press på nesen ved å knipe kan også bidra til å stoppe blødningen. Trykk kan bidra til å stoppe blod lenge nok for kroppen å skorpe åpningen. Pass på å puste regelmessig gjennom munnen mens du presser nesen lukket. Sjekk for å se om blødningen har stoppet etter 10 minutter av holding.

La den være alene

En feil som mange gjør er å plukke eller spille med nesen etter at blødningen har stoppet. Dette kan raskt gjenåpne blødningspunktet på septum og starte strømmen av blod på nytt.

Cauterizing

De som får konstant neseblod bør kanskje vurdere å ha løst problemet kirurgisk. Hyppige neseblødninger er vanligvis forårsaket av det samme blodkar hver gang. Legen din kan avgjøre om du kvalifiserer til å ha blodkar cauterized. Cauterizing innebærer å ta en spesiell del av medisinsk utstyr og bruke en elektrisk ladning, laser eller sølvnitrat å blokkere blod inn i det skadede skipet som forårsaker neseblod.