Digidexo.com

Bryst radiografi Tutorial

Brystet radiografi er en mer formell betegnelse på prosessen med å skaffe brystet x-stråler. Denne prosedyren innebærer bruk av kontrollerte utbrudd av røntgenstråling for å lage brukbare bilder av brystet indre organer og strukturer, inkludert lungene, hjertet, blodårer, ribbeina og ryggvirvlene. Når disse bildene er gjort, blir de brukt til å påvise tilstedeværelsen av tallrike sykdommer eller abnormaliteter.

Grunner for en Chest X-Ray

Ifølge det amerikanske National Library of Medicine og National Institutes of Health, kan du bli planlagt for en kiste x-ray for en rekke årsaker. Vanlige symptomer som indikerer behovet for en x-ray inkluderer brystsmerter, vedvarende hoste, pustevansker og hoste som produserer blod. Du kan også kreve en x-ray hvis du lider direkte traumer til brystet, eller hvis du viser tegn på lungekreft, tuberkulose, emfysem, lungebetennelse, eller andre lunge eller brystsykdommer.

X-Ray Prosedyrer

Vanligvis, vil røntgenbilder tas i enten røntgenavdelingen på et sykehus eller i legens kontor. I begge tilfeller vil inngrepet utføres av en kvalifisert x-ray tekniker. Hvis du er gravid, informere legen din eller x-ray tekniker på forhånd. Som hovedregel bør du ikke søke en kiste x-ray hvis svangerskapet er i sine første seks måneder. Umiddelbart før inngrepet, må du fjerne eventuelle hinder smykker og erstatte klærne på overkroppen med en sykehusklær.

I løpet av fremgangsmåten, vil en tekniker posisjonere du nær film eller digitalt medium som brukes til å registrere røntgenbilde. Han vil da be deg om å holde pusten mens x-stråler er rettet gjennom brystet mot filmen. Vanligvis vil han få et bilde av brystet fra foran til bak (en posterior-anterior visning), samt et bilde av brystet fra den ene siden til den andre (en lateral view). Hele prosessen er vanligvis gjøres i omtrent ti minutter. Når prosedyren er ferdig, vil resultatene bli vurdert av en lege som har spesialisert seg på å tolke røntgenbilder (en radiolog), som deretter vil formidle sine funn med legen din. Legen din vil bruke disse funnene for å gjøre en nøyaktig diagnose av din tilstand, eller for å fjerne deg hvis ingen avvik er avdekket. Om nødvendig, kan røntgenprosessen bli gjentatt for å bekrefte den innledende resultater, utforske andre potensielle sykdomsprosesser, eller overvåke en pågående tilstand.

Safety Issues

Din x-ray tekniker vil ta skritt for å sikre din sikkerhet gjennom x-ray prosessen. Ifølge American Heart Association, er stråling under gjennomsnittet brystet x-ray lik omtrent en femtedel av den eksponeringen du vil motta fra naturlig sol og bakken stråling i ett år. Den generelle konsensus er at verdien av den informasjonen han fikk gjennom en kiste x-ray langt oppveier risikoen for stråling bivirkninger. X-ray eksponering har en forholdsmessig større effekt på barn. Konsultere legen din dersom du er bekymret for eksponeringsnivåer for deg selv eller barnet ditt.