Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Ranula

Hvordan diagnostisere Ranula


En ranula er en cystisk tumor på bunnen av tungen eller gulvet i munnen. De er vanligvis forårsaket av traumer til en mindre spyttkanal og tidvis spyttet obstruksjon. Cervical ranulas skyldes opphopning av slim i fascia av halsen mens muntlige ranulas utvikles fra slim samler over mylohyoid muskel. Følgende trinn viser hvordan diagnostisere en ranula.

Bruksanvisning

Følg de generelle symptomer på en ranula. En cervical ranula vises som en asymptomatisk nakke masse og en muntlig ranula kan forstyrre med å puste, tale, tygging og svelging. En stor oral ranula kan også forstyrre spytt flyt fra submandibularis.

Palpate en cervical ranula. Massen bør være fritt mobile og smertefri med huden overliggende det vanligvis intakte. En cervical ranula kan ikke være godt definert og kan variere i størrelse.

Undersøke en muntlig ranula. De gjør ikke forvelle på kompresjon og er ensidig blått til gjennomskinnelig. Den utløsende spyttkjertel kan være vanskelig å identifisere hvis ranula er stor.

Ta en biopsi av en cervical ranula. Det kan vise amorft materiale med bare sporadiske inflammatoriske celler. Oppbyggingen av mucin skiller epitel fra submucosa.

Bestem histologi av den mistenkte cyste. Den vil ha en godt avgrenset hulrom som inneholder gratis mucin. Hulrommet veggen granuleres uten en epitelbelegg og sammensatt av fibroblaster og småkalibrede fartøy. Muciphages fra begge typer ranula kan oppdages med mucicarmine farging.