Digidexo.com

Hvordan å behandle mannlig Hypogonadisme

Hvordan å behandle mannlig Hypogonadisme


Male hypogonadisme oppstår når testosteron ikke produseres i kroppen etter behov. Det er to forskjellige typer av hypogonadisme, primær og sekundær. Primær oppstår hvis det er et problem med testiklene og sekundære kan være et resultat av en hypofysen problem. Årsaker til hypogonadisme inkluderer genetiske lidelser, infeksjoner som kusma og skader på testiklene eller hypofysen fra skader eller kreftformer behandlinger som strålebehandling. Les videre for å lære hvordan å behandle mannlig hypogonadisme.

Hvordan å behandle mannlig Hypogonadisme

1 spot symptomer. Hypogonadisme kan være tilstede ved fødselen eller utvikle seg på et senere tidspunkt. Symptomene kan variere avhengig av debutalder. Symptomer kan inkludere, underutviklede mannlige kjønnsorganer, en økning i kroppsfett, mangel på muskelmasse, utvikling av bryster og infertilitet.

Se en endokrinolog. En lege som er spesialist i hormonelle forstyrrelser vil kunne vurdere symptomer og bestille de nødvendige tester for å bekrefte en diagnose av hypogonadisme. Tester bestilt vil omfatte blod arbeid for å finne ut hormonnivået, genetiske studier og avhengig av alderen på den mannlige en sædanalyse kan bestilles.

Ta hormoner. Den vanlige hormon foreskrevet er testosteron. Det kan hjelpe med sekundære mannlige egenskaper som øker muskelmasse, dypere stemme og ansiktshår vekst. Det kan også forbedre sexlysten. Testosteron kan bli tatt i form av en gel, et plaster, som en injeksjon eller oralt.

Få kirurgi. Hvis årsaken til hypogonadisme er fra en hypofyse tumor deretter operasjonen vil være nødvendig for å fjerne svulsten. Andre behandlinger kan være nødvendig slik som strålebehandling. Hvis skade ble gjort til hypofysen ekstra hormonbehandling kan være indisert.

søke behandling for infertilitet etter behov. Assistert befruktning er tilgjengelig som kan hjelpe en mann med hypogonadisme. En fruktbarhet spesialist vil være i stand til å vurdere din situasjon og bestemme på en hensiktsmessig behandling. Behandlingen er også tilgjengelig for erektil dysfunksjon. Snakk med legen din om behandlingsalternativer.

Vær oppmerksom på de følelsesmessige problemer som kan stå overfor en mann som har hypogonadisme. Avhengig av alder av den mannlige han kan stå overfor erting på skolen hvis puberteten ikke har startet. Voksne hanner kan mangle selvtillit og føler annerledes. Snakk med legen din om rådgivning og støttegrupper for å bidra til å håndtere følelsesmessige problemer.