Digidexo.com

Hvordan Folk har mer ledig tid til fritidsaktiviteter?

Hvordan Folk har mer ledig tid til fritidsaktiviteter?


Fritidsaktiviteter kan være de første tingene du ofrer for å få mer tid til karriere og familieforpliktelser. Men å lage enda litt fritid for deg selv hver dag kan hjelpe deg å oppnå en mer balansert og behagelig liv, lindre stress og gir deg mer fysisk og emosjonell energi til andre daglige oppgaver. Når du gjør en forpliktelse til vanlig fritid, evaluere prioriteringer, tidsplan og tidsstyring for å finne måter å passe i flere fritidsaktiviteter.

Prioriter

For å gjøre fritiden en prioritet, må du vurdere din timeplan for å finne ut hvilke elementer som er nødvendig eller virkelig viktig. Fullfør disse elementene, og utsette eller eliminere mindre viktige oppgaver for å få tid til mer hyggelige aktiviteter. Det kan også bidra til å justere dine standarder på enkelte oppgaver, for eksempel å avgjøre når en oppgave kan være "godt nok" i stedet for å bruke mer tid på å gjøre det "perfekt".

Sette grenser

Fritid er viktig for helsen din, så er det viktig å sette grenser for å beskytte den. Ta hensyn til dine emosjonelle og fysiske grenser, og skru ned ekstra ansvar eller utilfredsstillende aktiviteter når du begynner å føle seg overveldet, hvis mulig. Sette grenser på denne måten kan du bevare mer av din tid for aktiviteter du liker.

Blyant deg selv i

Mark fritid på timeplanen din akkurat som du ville enhver annen oppgave, og hold deg til den. Dette vil ikke bare sørge for at du lar nok tid til det, men det vil tjene som en visuell påminnelse om ditt engasjement. Parade.com antyder også planlegger regelmessige langhelger, samt årlige ferier, sparer opp for disse hendelsene og omfavner disse lengre utbrudd av fritiden uten skyld.

Hva å gjøre

Velg aktiviteter som gir deg ekte glede og finne måter å arbeide dem i dagen. Alternativene kan omfatte fysiske aktiviteter, som for eksempel trener eller ta opp en sport, kreative sysler som laging eller journalføring, tilbringe tid med din ektefelle eller kjære - eller bare sitte stille med dine tanker. Du kan velge å dele noen av disse med familie eller venner, men du bør også spare noen aktiviteter som du liker å gjøre alene.