Digidexo.com

Emosjonelle årsakene til psoriasis

Emosjonelle årsakene til psoriasis

Hva er Psoriasis?

Psoriasis er en auto-immune hud problem som kan være forårsaket av følelsesmessige problemer, fysiske problemer, eller en blanding av begge deler. Psoriasis fører til tørr, grov, og oppvokst huden, med en rød misfarging i tegnet områder. Psoriasis kan være smertefullt i noen tilfeller, og kan også være følelsesmessig smertefullt i andre der hudproblemer er mer fremtredende trekk ved kroppen som ansiktet eller armer.

Typer psoriasis

Det er seks mulige typer psoriasis at en person kan utvikle:

Pustular psoriasis: Små hvite legioner på huden omgitt av rød tørr hud.

Erytrodermisk psoriasis: Store røde områder i huden. Vanligvis ledsaget av kraftig kløe og smerte på de berørte områdene.

Invers psoriasis: Red grov og tørr hud som utvikler i foldene i huden din.

Plakkpsoriasis: Preget av røde hevet humper på huden som utvikler seg i patcher over hele kroppen. Denne typen har ofte også en grå tonet skala over de berørte områdene.

Guttate psoriasis: Tiny røde flekker på tvers av områder av huden.

Psoriasisartritt: Intern psoriasis som bare påvirker ledd.

Emosjonelle årsakene til psoriasis

Psoriasis er i stor grad forårsaket av en feil i immunsystemet. Tallrike studier har vist at kronisk følelsesmessig stress kan alvorlig svekke immunforsvaret i en ellers frisk person. Faktisk er det en hel fagområde som kalles psykonevroimmunologi som er spesielt dedikert til å forske på hvordan stress kan påvirke immunforsvaret. Den ru og rød hud som er produsert av psoriasis, er effekten av nervesystemet ditt blir overstimulert. Siden stress får kroppen til å produsere en "fight-or-flight" syndrom, som igjen fører til at kroppen til å frigi en overflod av hormoner og kjemikalier for å forberede kroppen din for det verste, kan huden din ta ganske treffet. Som immunforsvaret blir stimulert, kan det også signalisere de under arbeidet i huden din som forteller det når du skal reprodusere og erstatte seg selv (skur og regrow). Hvis huden din er ikke klar til å kaste, kan dette signalet føre til et nytt lag av huden til å vokse over perfekt sunn hud. De to reagerer med hverandre, forårsaker rødhet, hevelse og flassing.

Andre årsaker til psoriasis

Psoriasis kan også være forårsaket av fysiske og miljømessige faktorer. For mye eksponering for sollys, tørt klima og noen form for infeksjon kan også føre til psoriasis å utvikle.

Behandling for Emotional Psoriasis

Aktuelt kremer og urtemedisiner kan hjelpe behandle den fysiske utbrudd av psoriasis. Men hvis utbruddet er forårsaket av følelsesmessig stress, kan andre skritt må tas for å hindre fremtidige utbrudd. I de fleste tilfeller lindrende årsaken til stress kan være et flott middel for et utbrudd. Dette kan inkludere å trene, rådgivning, tar opp en avslappende hobby, eller i noen tilfeller farmasøytisk intervensjon med anti-angst medisiner.