Digidexo.com

Opposisjonell Defiance Disorder & Skole

Opposisjonell Defiance Disorder (ODD) er en psykiatrisk lidelse. Den rammer menn og kvinner likt, men i svært små barn er det mer vanlig hos menn. ODD på skolen presenterer alvorlige problemer for lærere og andre studenter, siden disse barna er ofte vanskelig å forholde seg til og utsatt for raseri flares.

Betydning

ODD er den vanligste psykiske lidelser hos barn. Mer enn 5 prosent av barn har ODD. Disse barna har ofte en hard tid håndtere regler og forventninger på skolen.

Time Frame

Symptomene på ODD ofte har mellom 1 og 3. Ved skolealder, symptomene er alltid til stede.

Identifikasjon

Symptomene på ODD må vare i minst seks måneder før en lege kan stille en diagnose. Disse symptomene er tilsiktet opposisjonell og trassig atferd, herunder kranglet og mangel på respekt for voksne og vilje irriterende andre.

Effekter

Barn med ODD er vanskelige å håndtere på skolen. ODD gjør sosial interaksjon vanskelig, og de er ofte kranglet med voksne. De prøver å irritere andre, så de er alltid å komme i trøbbel.

Betraktninger

ODD presenterer nesten alltid med en annen lidelse. Ofte har ODD barnet også andre områder, blant annet ADHD, depresjon og angst. Atferdsforstyrrelse (CD) er en mer alvorlig form for ODD, og ​​de alvorlige tilfeller av ODD kan slå inn CD. Fordi CD er en alvorlig lidelse som fører til vold og lovbrudd, er det viktig å se på alvorlige tilfeller av ODD å fange mulige tilfeller av CD.