Digidexo.com

Hva er anti-inflammatorisk narkotika?

Anti-inflammatoriske legemidler utgjør en kategori av analgetisk (smertestillende) medisiner som lindrer smerte ved å redusere betennelse. De er forskjellige fra opioider og andre narkotiske stoffer i at de ikke påvirker nervesystemet til å lindre smerte. Anti-inflammatoriske medisiner finnes oftest i over-the-counter narkotika, men de kan være reseptbelagte medisiner så vel som naturmidler.

Antiinflammatoriske steroider

Mange reseptbelagte steroider, spesielt den kategorien av glukokortikoider, lindre smerte ved å redusere betennelse. Selv om disse steroider - vanligvis kalt kortikosteroider - er ikke narkotika, de er veldig kraftig, og derfor er kun foreskrevet for korte perioder av gangen, vanligvis to uker maks. Kortikosteroider er ofte foreskrevet for å redusere ryggsmerter og leddbetennelse i leddgikt.

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs)

NSAIDs er de vanligste anti-inflammatoriske medisiner og er vanligvis finnes i over-the-counter medisiner som ibuprofen og naproksen. De lindre smerte ved å hindre cyklooksygenase (COX) enzym fra syntetiserer prostaglandiner, som forårsaker betennelse. Det er nyere COX-hemmere på markedet som reduserer betennelse i lignende metoder, men de er ikke klassifisert med typiske NSAIDs. Selv om NSAIDs er ikke så kraftig som reseptbelagte kortikosteroider, bør de ikke tas regelmessig over lengre tid.

Typer av NSAIDs

De tre hovedtypene av NSAIDs er ibuprofen, naproksen og COX-2-hemmere. Ibuprofen (merkenavn Advil eller Motrin) var en av de første NSAIDs tilgjengelige uten å kreve resept, og er det mest populære valget for anti-inflammatorisk smertelindring. Imidlertid har ibuprofen tendensen til å erodere fordøyelsessystemet som aspirin, slik at folk med fordøyelsessykdommer, spesielt de med magesår, bør unngå å ta ibuprofen. Naproxen, som ibuprofen, er tilgjengelig på både reseptbelagte (merkenavn Naprosyn) og (merkenavn Aleve) form reseptfrie. Den kommer vanligvis i høyere doser enn ibuprofen, så det er å foretrekke for de med kroniske leddsmerter som virkningene vare lenger. Naproxen kan også ha uønskede gastrointestinale bivirkninger, men den primære risiko med naproksen er dens potensielt dødelig reaksjon på MAOI medisiner. COX-2-hemmere (merkenavn Celebrex) er resept bare NSAIDs som har færre fordøyelses komplikasjoner enn ibuprofen og naproksen. COX-2-hemmere er også tryggere for pasienter som tar blodfortynnende enn andre NSAIDs, som de ikke påvirker blodlevring.

Anti-inflammatorisk urter

Det finnes mange forskjellige naturlige urter med anti-inflammatoriske egenskaper, men alle av dem ta dager for å frembringe smertestillende effekter. Disse urtene inkluderer gurkemeie, ingefær, boswellin, arnika, bromelain, djevelens klo, lakris rot, papaya, johannesurt og white willow bark.

Misforståelse

Det finnes andre smertestillende midler som vanligvis antas å være anti-inflammatoriske legemidler, men ikke har noen anti-inflammatorisk effekt. Et godt eksempel er paracetamol (merkenavn Tylenol). I stedet for å redusere smerte ved å hemme COX enzymer, paracetamol blokkerer reopptak av endocannabinoids, som enkelt sagt er smerte-sensing nevrotransmittere. Derfor, acetaminofen reduserer kun følelsen av smerte stedet for å redusere årsaken til smerter, slik at det ikke har noen reell effekt på inflammasjon i det hele tatt.