Digidexo.com

Horner syndrom og Rebound migrene hodepine

Horner syndrom og Rebound migrene hodepine


Horner syndrom er en sjelden tilstand; det påvirker nerver knyttet til øynene og ansiktet. Det er sjelden medfødt, blir oftest forårsaket av skade på nervene. Denne skaden kan være forårsaket av migrene. Rebound migrene hodepine er migrene hodepine som er forårsaket av overforbruk av migrene medisiner.

Horner syndrom

Horner syndromet oppstår når det ikke er noen blokkering av de sympatiske nervefibre, som kobles til de to sidene av ansiktet. Horner syndrom fører redusert svetting på den berørte side av ansiktet, en liten elev i øyet, et nedsunket øyeeplet og hengende øyelokk. Det er mange grunner til at skade oppstår for det sympatiske nervefibrene. En av disse er migrene medisiner bruk.

Migrene

The University of Maryland Medical Center sier at migrene er den typen hodepine mest sannsynlig føre til en pasient for å søke medisinsk hjelp for å lindre symptomene. Årsakene til migrene er fortsatt under etterforskning av leger, men en uidentifisert nevrologisk tilstand antas å være årsaken.

Migrene har vanligvis fire stadier. I den første fasen kan pasienten oppleve følsomhet for lys og endringer i deres appetitt. Den andre fasen forekommer i en av fem migrenepasienter, og er karakterisert ved sensoriske forstyrrelser. Den tredje fasen er den faktiske hodepine, som kan vare fra fire til 72 timer. Den fjerde fasen er preget av noen mental trøtthet og fogginess.

Legen din kan forskrive triptaner og ergotamines skal tas oralt eller ved injeksjon for å behandle migrene symptomer. Overforbruk av disse, samt andre migrene medisiner, kan forårsake rebound migrene og Horner syndrom.

Rebound Migrene Hodepine

Nesten alle medisiner som brukes til å behandle migrene kan føre til rebound hodepine. For å prøve å unngå rebound hodepine, bør ingen migrene medisiner tas for mer enn ni dager på rad. En rebound migrene hodepine er rett og slett en hodepine forårsaket av medisiner, men den involverer ikke de andre symptomene på migrene. Men hvis skaden har skjedd til det sympatiske nervefibre på grunn av migrene medisiner, en rebound hodepine kan være ledsaget av symptomer på Horner syndrom.

Behandlinger

Det er ingen direkte kur for Horner-syndrom. Imidlertid, dersom årsaken til tilstanden kan bestemmes og behandlet det kan lindre symptomene. En medfølgende rebound migrene kan tyde på at migrene medisiner er ansvarlig for tilstanden. I dette tilfellet bør slutte å ta de uakseptable medisiner løse returen hodepine og Horner syndrom, selv om sistnevnte kan ta lengre tid å gå unna som de ødelagte nervefibrene trenger å helbrede.

Betraktninger

Hvis du opplever noen av symptomene på Horner syndrom eller rebound migrene bør du konsultere legen din umiddelbart. Enhver nerveskader kan få store konsekvenser hvis den forblir ubehandlet.