Digidexo.com

Hva gjør du hvis din samboer Har en angst angrep?

En angst angrep, også kalt et panikkanfall, kommer plutselig og uten forvarsel. Det oppleves som en flom av psykiske og fysiske symptomer. En overveldende følelse av frykt har kommet over din romkamerat sammen med racing tanker, rask hjerterytme, risting og en følelse av forestående undergang. Disse symptomene samt andre hun kan føle er ekstremt ubehagelig. Ikke bare er dette en skremmende følelse for din romkamerat, det kan også være noe for deg, også.

Rolig Direct

Hold deg rolig; selv om dette kan være vanskelig å gjøre hvis du ser dette for første gang. Reagerer på din del vil forverre tilstanden for din romkamerat.

Han trenger å roe ned pusten hans, slik at andre symptomer sakte avta. Snakk med ham sakte og presist, sier ting som er betryggende, for eksempel, "Dette vil passere" og "Du vil være OK." Ledende ham i dype pusteøvelser er den mest nyttig handling du kan gjøre.

Fortell ham til å ta et dypt åndedrag, gjennom nesen og deretter slipper den sakte ut gjennom munnen. Det vil være nyttig hvis du gjør dette med ham og satt timingen med din egen pust. Være moderat vedvarende med ham fordi han kan være så redd at han ikke kan sitte stille lenge nok til å gjøre dette. La ham vite at puste vil hjelpe, og deretter gjøre ditt beste for å få ham til å fokusere på dette med deg.

Distraksjon Teknikker

Personen som lider en angst angrep må distrahere hans sinn ved å konsentrere seg om andre ting enn hans skremmende symptomer. Å snakke med ham i en rolig oppførsel vil også bidra i å heve symptomene.

Be ham om å beskrive noe i rommet til deg; igjen, må du kanskje være litt vedvarende, men ikke gi opp. Fortsett å få ham til å snakke om noe han har kunnskap i. En sport, college kurs arbeid eller en hobby, men målsettingen er å få ham til å gjøre det meste av snakkingen. Ved å få ham til å distrahere tankene hans og ta den ut av frykten han opplever, vil dette hjelpe i dempende ham ned.

En annen distraksjon teknikk er å lett dask hånden din på beinet, stol eller bord og telle slaps høyt. Gjør det i samklang med ham vil hjelpe i å bryte sin konsentrasjon på symptomene og sette den på noe annet.

Bli med ham

Normalt, panikkanfall sist for bare noen få minutter, men de gjenværende effekter av å oppleve frykt fra dette angrepet kan fortsette en stund til. Det er viktig ikke å la vennen din alene etter dette har skjedd fordi han kan fortsatt bli skremt. Selv om din venn sier at han har det bra, er han trolig fortsatt noe usikker, særlig hvis dette var hans første angstanfall.

Det vil være nyttig for å bo hos ham og fortsette å ta sitt sinn av av opplevelsen ved å spille et brettspill, kort eller bare ved å snakke. Hvis du kan holde ham engasjert i en aktivitet, han virkelig vil føle deg bedre snart.