Digidexo.com

Medisinske tilstander som kan føre til sprø Teeth

Medisinske tilstander som kan føre til sprø Teeth


Sprø tenner er farlige fordi de kan bryte av eller faller ut. Ditt kosthold, genetikk, bein utvikling og vaner alle påvirke tilstanden til tennene. Likevel, noen menneskers sprø tenner er delvis på grunn av spesifikke medisinske tilstander. De med sprø tenner må unngå å spise og drikke visse ting. Iced te er en stor no-no for de med dem. God oral helse og vaner vil redusere sjansene for sprø tenner selv når medisinske forhold er involvert.

Periodontal sykdom

Periodontal sykdom er en av tannkjøtt, tenner og kjeve bein. Det begynner med gingivitt og kan ha symptomer på rødt og hovent tannkjøtt. Til slutt hvis den ikke behandles, det utvikler seg til periodontal sykdom hvori strukturen av tennene er kompromittert. Sprø tenner ville oppstå i mer avanserte stadier av sykdommen.

Osteoporose

Osteoporose er en sykdom som forårsaker benskjørhet generelt. Tennene kan påvirkes særlig ettersom de med sykdommen alder. De med lav kjeve bentetthet er mest utsatt for å miste tenner. Se tannlegen din for en grundig muntlig eksamen hvis du har blitt diagnostisert med osteoporose.

Nyresyke

Nyresykdom ikke bare kan føre til dårlig ånde og smak i munnen, men det fører til tap av beinmasse. Hvis benet i kjeven blir påvirket, kan sprø og løse tenner være resultatet. Når nyrene ikke fungerer ordentlig, har de ikke effektivt behandle kalsium som er viktig for sterke tenner.

Nerve Endringer

Redusert nervevev betyr mindre nervevev stimuleres. Dette skjer når du blir eldre. Så når du spiser, drikker eller brekke tennene, tennene er mindre oppmerksomme på hva som skjer. Reduksjonen i nerveaktivitet sikkert kan føre til sprø tenner ifølge University of Missouri Extension nettside.