Digidexo.com

Hva kan gjøres for å hindre en Shin Splint?

Shin splinter kan være en smertefull biprodukt av hyppige kjører eller går. Også kjent som medial tibial stress-syndrom, shin splinter oppstå på grunn av tretthet og traumer til musklene som fester seg til tibia. Med kraften som oppstår under en løpetur eller anstrengende tur, kan musklene bli revet bort fra bein, forårsaker smerte og ubehag.

Start med de Sneakers

Forebygging av shin splinter er fullt mulig, og bør begynne med en vurdering av din nåværende fottøy og den støtten det gir. Du bør erstatte deg joggesko hver 300-350 miles satt på dem, så hvis skoene er gamle, er det på tide å kaste dem ut. Velg en sko som er tilpasset de aktivitetene du jevnlig utføre. For eksempel, hvis du er en løper, velger sko spesielt laget for løping, noe som vil være lettere i vekt og gir ekstra støtte i tå pad og hæl som får størst innvirkning mens du kjører.

For en mer sofistikert tilnærming kan en podiatrist kunne gi en gangart analyse for å vurdere din fot-streik mønster mens du går eller kjører. Denne analysen kan tillate din podiatrist å anbefale riktig fottøy som kan støtte foten og hindre shin splinter. Pass på at skoen gir god bue støtte, hvordan mangel på dette kan føre til shin splinter.

Strekk og Styrke

Løpe eller gå uten en skikkelig oppvarming kan øke sannsynligheten for å få shin splinter. Før du begynner treningen, bør du heve pulsen litt og utføre statiske strekninger. Disse inkluderer:

Toe hever: Stå på et trinn med baller av føttene på trinnet og hælene henging av. Mens du holder på et rekkverk eller et annet objekt for balanse, lavere tærne å strekke kalver, og deretter reise opp på ballene av føttene. Gjenta denne handlingen 8 til 10 ganger.

Shin strekker: I sittende stilling med føttene flatt på bakken, løfter det ene beinet opp med tærne bøyes. Hold denne posisjonen i 5 til 10 sekunder, og gjenta med motsatt ben. Utføre denne øvelsen 8 til 10 ganger.

Bland It Up

Hvis løping og gåing begynner å forårsake shin smerte, prøve andre øvelser som har mindre av en innvirkning på kroppen. Disse øvelsene kan inkludere svømming og sykling. Mens shin smerte betyr ikke at du må begrense alle kjørende eller vandre aktiviteter, velge alternative former for trening kan bidra til å minske kraften oppholdt til kroppen.

Også temaet "no pain, no gain" gjelder ikke når det kommer til shin splinter, men denne regelen gjelder ikke. Ved første tegn på smerte, hvile kroppen din og prøv å la kroppen til å helbrede.