Digidexo.com

Depresjon hos eldre Voksne og eldre

Depresjon blant eldre voksne er et betydelig helseproblem, med mer enn 2 millioner amerikanere 65 år og eldre som lider av tilstanden, ifølge Mental Helse Amerika. Mens den aldersgruppen utgjør bare 13 prosent av den amerikanske befolkningen, har aldersgruppen 20 prosent av alle selvmord dødsfall i dette landet. Når du ser på hvite menn over 85, statistikken er enda mer alarmerende, som selvmordsraten blant dem er seks ganger det nasjonale satsen. Foruten faren for selvmord, er depresjon kostbart. Eldre med depresjon bruke 50 prosent mer på helsetjenester enn sine ikke-deprimerte kolleger. Depresjon er ikke bare blues eller tristhet, det er en alvorlig, men behandles sykdom.

Identifikasjon

Depresjon hos eldre eller hos eldre voksne vanligvis manifesterer seg som tristhet; tretthet; tap av interesse for ting en gang viktige for den enkelte; isolasjon og tilbaketrekning fra venner, familie og aktiviteter; redusert appetitt; vekttap; sove problemer; rusmisbruk; skyldfølelse eller nedsatt egenverd; økende interesse for og snakke eller tanker om døden; og mulige selvmordsforsøk.

Årsaker

Depresjon hos eldre voksne kan oppstå fra en rekke situasjoner som er felles for de eldre for eksempel familieendringer, fysiske sykdommer eller problemer, frustrasjon med hukommelsestap, problemer med å være selvstendig spesielt med mobilitet, tap av en partner eller en nær venn, og overgangen til en omsorg anlegget fra familiens hjem.

Misforståelse

Mange ganger depresjon hos eldre viser seg annerledes enn i andre aldersgrupper. En deprimert eldre person kan nekte følelsen deprimert eller trist. I de eldre, andre ledetråder som uforklarlige smerter, redusert bevegelighet, irritabilitet, håpløshet; dreven angst eller bekymring; mangel på god egenomsorg som vist i et bortfall i personlig hygiene, ikke spise riktig, neglisjert medisinske behov som ikke tar reseptbelagte medisiner eller ikke søker behandling for åpenbare medisinske problemer, kan peke til depresjon.

Medisinske problemer

Mange ganger depresjon kan være knyttet til et medikament, sykdom eller tilstand. Bør depresjon symptomer til stede i en eldre voksen, bør screening gjøres for skjoldbrusk eller hormon ubalanser, ernæringsmessige mangler eller dehydrering. Medisinske tilstander som kan bringe på depresjon inkluderer hjertesykdom, Alzheimers, Parkinsons, hjerneslag, kreft, diabetes og multippel sklerose. Medikamenter som kan utløse depresjon blant annet leddgikt narkotika, hormoner, smertestillende, steroider, høyt blodtrykk medisiner, beroligende midler og kreft narkotika.

Behandling

Hvis knyttet til en medisinsk tilstand, behandling av tilstanden, kanskje med et annet legemiddel, kan lindre depresjonssymptomer. Hvis ikke medisinsk forårsaket kan depresjon behandles med terapi, og med mer alvorlig depresjon en kombinasjon av antidepressiva og terapi er den mest effektive behandling. Fysisk aktivitet kan være nyttig også. Medikamentell behandling må overvåkes nøye av lege som antidepressiva kan føre til alvorlige helseproblemer hos eldre, og pasienten må være i stand til å følge med på riktig å ta medisinen. Støttegrupper kan også være nyttig for en eldre voksen med depresjon. Behandling er potensielt like vellykket for eldre voksne som med yngre. Men prognosen er generelt bedre hvis personen har en sterk støtte nettverk av venner og familie.