Digidexo.com

Hvordan reline proteser

Hvis du finner ut at protesene skli eller klikk når du spiser eller snakke, snakke utydelig du din tale, eller du har såre flekker på tannkjøttet, kan det være på tide å reline proteser. Tannkjøttet av protese wearers naturlig krympe over tid. Derfor er det viktig at protese wearers har sine proteser relined hvert femte år, eller de kan risikere å gjøre langsiktig skade på tannkjøttet. Hvis du tror at protesene ikke passer som de skal, les videre for å finne ut hvordan du reline dem for den perfekte passform.

Bruksanvisning

Trinnene

Hard reline proteser. I en hard Reline, vil tannlegen fjerne noe av plast fra det indre av protesene, og deretter fylle hulrommet med kitt-lignende materiale. Deretter blir proteser erstattet i munnen for å skape et inntrykk av den nye formen på tannkjøttet. Deretter blir proteser sendes til laboratoriet og den nye inntrykk vil bli omgjort ut av samme hardt materiale som de opprinnelige proteser.

Soft reline proteser. Når protesene har vært dårlig tilpasset så lenge at de skaper såre flekker eller ømme tannkjøtt, tannleger anbefaler myke relines. I en myk Reline blir proteser relined med et materiale som spenner fra en voksaktig til en gummiaktig konsistens, og vil holde seg myk for et år eller to før pasienten er klar for en hard Reline.

Soft reline protesene med et hjem kit. Tannleger anbefaler at du hardt å ligge proteser minst hvert annet år. Imidlertid kan harde relines være dyrt, og du blir nødt til å gå uten protesene før de kommer tilbake fra laboratoriet. Protese myke reline kits er utstyrt med pre-målt mengder av mykt materiale som tannleger bruker. Den selvklebende myk Reline materialet kan da bli presset inn proteser og brukes til å omforme proteser på tannkjøttet i henhold til produsentens anvisninger. For bestillingsinformasjon finner du under "ressurser" -delen nederst på siden.