Digidexo.com

Hvordan velge sko for Tailors bunions

En skredder Hallux valgus er en tilstand som oppstår til den femte metatarso-phalangeal joint (skjøten under den lille tå). Misdannelse resulterer i en benete prominence på siden av foten, og den lille tå kan krysse over de andre tærne. Den fremre av foten blir bredere og kan være vanskelig å passe inn i skoene. Det kalles en skredder Hallux valgus som det ble tidligere ofte sett i skred som knelte med bena i kors på gulvet mens de jobbet og legger press på utsiden av føttene. Denne artikkelen vil hjelpe deg å velge en sko hvis du har en skredder Hallux valgus.

Bruksanvisning

•  Ha begge føttene målt. Du kan ha en skredder Hallux valgus på bare en fot, eller det kan være verre i en fot, noe som gjør dine føtter forskjellige størrelser fra hverandre. Alltid kjøpe sko som passer til større eller bredere fot.

Finn en sko med et snøre eller en stropp. Lissene kan justeres for å gi mer plass i front av skoen for å imøtekomme din brede foten. En blonder eller en stropp holder også foten på plass slik at den ikke glir fremover i skoen. Du vil ha det bredeste punktet på foten for å tilsvare den bredeste delen av skoen. Hvis foten din sklir framover, vil skredder Hallux valgus være irritert og misdannelse kan forverres.

Unngå sko med søm, stropper eller sømmer som går på tvers av skredder Hallux valgus. Dette vil bare legge trykk til et utsatt område, og kan føre til liktorn, hard hud eller blåmerker.

Tenk på iført en åpen toed sko i varmere vær. Velg en sandal med uvesentlig over skredder Hallux valgus, men med en god ankel stropp for støtte.

Se etter elastiske overdel for fremre del av skoen. Elastisk kan strekke og vil imøtekomme noen tå misdannelser.

Besøk en spesialist skobutikk at aksjer bredere passende sko. Ofte med en skredder Hallux valgus, har du en smal hæl og et bredt forfot, slik at en spesialist skobutikk vil være mer sannsynlig å finne en sko som passer deg godt.

Ta dine nye sko til en podiatrist hvis du er usikker på om den passer. De kan være i stand til å justere dem litt ved å plassere padding i skoen, eller la skoene til å bli justert av en protese eller orthotic enhet. I noen tilfeller, kan skoen bli strukket over det området som svarer til den misdannelse. Podiatrist kan henvise deg til en sko maker å ha et par sko som er laget spesielt til dine mål.

Hint

  • Ha på sko rundt hjemme før bruk dem utenfor slik at du kan returnere dem til butikken hvis de ikke er komfortable.
  • Aldri presse foten inn en sko, og håper at det vil strekke seg og til slutt bli komfortabel.
  • Handle for sko på slutten av dagen når føttene er på sitt største, mest hovne tilstand.
  • Alltid kjøpe sko for å passe den større foten, og puten ut skoen for den mindre eller smalere foten.
  • Hvis du bruker en orthotic enhet, ta den med deg å sikre at du oppnår prefekten i form mens du bruker det. Ellers når du senere plassere orthotic enhet i skoen, vil skoen være for stram.
  • Hvis en sko er ikke behagelig i butikken, ikke kjøpe det.