Digidexo.com

Slik Care for en brukket håndledd

Håndleddet skader er ofte forårsaket av støt under fossen, uansett om du slip på parkeringsplassen på matbutikk, krasj mens riding snowboard, eller bli taklet under en fotballkamp. Riktig behandling og pleie av et brukket håndledd er viktig slik at knoklene vil gro rett og sant. Hvis du ikke søker behandling tidlig, kan du oppleve at dine bein ikke er healing riktig. Du må kanskje kirurgi som kunne vært unngått med tidligere intervensjon.

Bruksanvisning

•  Plasser en kald pakke eller is pose på håndleddet umiddelbart etter skaden. Dette vil holde hevelsen ned, noe som vil øke hastigheten helbredelse (og vil gjøre det mulig legen din til å søke en effektiv splint).

Legg et håndkle rundt håndleddet for å holde det så stabilt som mulig mens du reiser til legevakta eller legekontor.

Oppsøk lege umiddelbart. Når du kommer på sykehus eller klinikk, vil en medisinsk faglig undersøke håndleddet og bestille et sett med røntgen for å finne ut om bein er brukket, og omfanget av skaden. Dersom kirurgi ikke er nødvendig, vil du mest sannsynlig bli utstyrt med en skinne på dagen av din skade.

Plasser is på skadde håndleddet i 10 til 20 minutter noen få timer i løpet av de neste tre dagene.

Ta medisiner som bestilt av legen. Hvis du fikk smertestillende medikamenter, følg apoteket anvisninger nøye. De fleste smertestillende medikamenter bør ikke tas før du bruker en bil og kan ha uønskede effekter når forbrukes med alkohol.

Hev håndleddet med en pute eller slynge i flere dager etter pause. En pute kan bidra til å stabilisere håndleddet og redusere smerte, og vil også bidra til å holde hevelse i sjakk.

Følg opp med legen din etter ditt første besøk. Noen ganger vil legen vente til første hevelse går ned før du påfører en støpt. Ring for å gjøre en avtale om morgenen etter kneskaden.

Følg legens instruksjoner om stell av gipsen. Hvis kastet er ikke vanntett, ikke la det bli vått. Dette kan føre til kløe, utslett og en stygg lukt.

Ring legen din dersom du opplever noen av de følgende alvorlige symptomer. Legehjelp er nødvendig hvis du ikke kan bevege fingrene, har prikking eller nummenhet i hendene, føler svie eller smerte, eller har overdreven hevelse eller sterke smerter.

Tips og advarsler

  • Vanlige pauser vil kreve ca 12 uker med utvinning tid. For de første fire ukene, vil armen være i en støpt som strekker seg fra midten av din hånd, over albuen. Følgende fire uker, vil håndleddet være i en mindre cast. I løpet av de siste fire ukene av utvinning, kan legen din foreslå at du bære en håndleddet spenne.
  • Ikke ta ut støpte eller splint uten legens samtykke.