Digidexo.com

Hvordan behandle en klemt nerve i underarmen

En klemt nerve i underarmen forårsaker nummenhet, smerter, prikking og svakhet. En klemt nerve oppstår når overflødig press fra nabo bein, vev eller brusk komprimerer det. Heldigvis, i de fleste tilfeller er det tilstrekkelig med konservative behandlinger. Men i noen tilfeller er nødvendig for operasjonen. Det kan ta alt fra noen dager til noen uker for å leges helt.

Bruksanvisning

Legen din kan undersøke deg for å sørge for at du ikke har noen ytterligere skade. Han kan også gi deg forslag til healing. Ense noen råd eller instruksjoner.

Hvil underarmen som best du kan. Du har kanskje til å avstå fra visse faglige og fritidsaktiviteter for å tillate healing og hindre ytterligere skade. Ikke løfte tunge gjenstander. Som du begynner å føle deg bedre, kan du enkelt tilbake i den vanlige rutinen. Ikke press deg selv. Legen er en god kilde til informasjon om tidsrammer for å begrense og gjenoppta aktivitet og hvilke aktiviteter som er passende og upassende.

Bruk en skinne for å immobilisere armen hvis det er nødvendig. Legen din kan avgjøre om en splint vil være fordelaktig for deg.

•  Vurder å besøke en fysioterapeut. Hun kan vise deg måter å strekke og styrke musklene i underarmen som vil lindre trykket på nerven. Hun kan også vise deg alternative måter å gjøre visse oppgaver som vil redusere trykket.

Ta over-the-counter NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler) som asprin, Advil, Motrin eller Aleve å behandle smerter og betennelser. Ikke ta mer enn anbefalt mengde på etiketten. Hvis smertene er mer alvorlig, kan legen din vurdere reseptbelagte NSAIDs eller kortikosteroid injeksjoner.

Diskuter andre behandlingsalternativer med legen din om din tilstand ikke er blitt bedre etter flere uker med konservative behandlinger. Du må kanskje kirurgisk inngrep for å avlaste trykket på nerven.