Digidexo.com

Kjemisk ubalanse Myter

Kjemisk ubalanse Myter


Farmasøytiske annonser for antidepressiva si depresjon er en fysisk sykdom til å fremme salget av antidepressiva. Wayne Goodman, leder av US Food and Drug Administration, sier kjemisk ubalanse historien er en "nyttig metafor", men han ville aldri fortelle en pasient at han lider av en kjemisk ubalanse. Som ble rapportert av rådgiveren Beth McHugh på nettstedet http://mental-health.families.com.

Myte

Lidelser så som angst og depresjon er forårsaket av for lite av en nevrotransmitter, eller lav serotonin i hjernen. I mange år har multinasjonale selskaper dratt nytte av påstander om at utarmet serotonin i hjernen er knyttet til depresjon.

Teori

Det tar bare 2-3 ubalanserte signalstoffer ut av mer enn 100 for å utvikle depresjon. I 1963, psykiatere eksperimentert med narkotika, for det meste LSD, og ​​oppdaget et bredt utvalg av atferd, følelser og personligheter de kan påvirke i en person med en liten mengde av stoffet. "Life Magazine" introduserte begrepet hjernen kjemiske ubalanser basert på disse forsøkene, sier nettsiden http://www.antidepressantsfacts.com.

Faktisk

Det er ingen bevis for at noen mental lidelse er forbundet med kjemisk ubalanse i hjernen, sier nettsiden http://www.thehealthyskeptic.org.

Risiko

Lavt serotonin nivåer har vært forbundet med mentale tilstander og atferdsmønstre som depresjon, aggressivitet, selvmord, mangel på selvtillit, svikt, lav impulskontroll, overspising og rusmisbruk.

Advarsel

Studier og kasuistikker har vist at antidepressiva bruk kan føre til varige skader på vitale organer.