Digidexo.com

Hva betyr det når en lege er leid inn av forsikringsselskapet?

Hva betyr det når en lege er leid inn av forsikringsselskapet?


Enten du er registrert i et arbeidsforhold basert, statlig basert eller direkte kjøp helseforsikring politikk, sjansene er du vil høre begrepene "i-nettverk" og "out-of-nettverk." En in-nettverk lege kontrakter med din helse forsikringsselskap, som så henviser deg til en av sine innleide leger når du trenger medisinske tjenester.

Kontrahering med forsikring

Leger inngå kontraktsmessige avtaler med helse forsikringsselskaper til å gi medisinske tjenester til pasienter som omfattes av visse planer. Forsikringsselskaper vanligvis forhandle nedsatte avgifter med leger i retur for henvisninger. Forsikringsselskapet og lege gjensidig enige om gebyr for bestemte tjenester som kontor besøk. Legen gir sitt samtykke til nedsatte avgifter, selv om avgiftene er mindre enn hva legen vil jevnlig kreve en selv pay pasient. I kontrahering med forsikringsselskapet, er enig legen ikke å belaste pasienten eventuelle tilleggsavgifter over det selskapet vil tillate.

Copayments

Når du besøker en lege som er leid inn av din helse forsikringsselskap, vil du ofte få en liten copayment på tidspunktet for tjenesten. Denne copayment er forskjellen mellom avgift legen går med på å akseptere og mengden av avgiften at din helse forsikring betaler for deg. For eksempel kan et legekontor besøk koste $ 100, men helse-forsikring kan betale bare $ 75 for at avgiften. Din copayment til legen ville være 25 dollar. Copay varierer vanligvis avhengig av tjenesten, med en spesialist besøk som krever en høyere copay enn en primær omsorg lege. Selskapet vil gi deg en oversikt over copays for ulike tjenester.

Out-of-nettverk

Leger som ikke kontrakt med forsikringsselskapet kalles "out-of-nettverk." Mens noen helseforsikring planer ikke dekker out-of-nettverk leger, noen tilbyr å betale en del av din lege regningen. Siden legen ikke har avtalt med forsikringsselskapet for å akseptere en redusert avgift, men han har ikke til regningen til rabattert pris. Beløpet du betaler ut-av-lomme for en ut-av-nettverk lege besøk er vanligvis betydelig større enn hvis du har besøkt en i forsikringsselskapet nettverk.

Finne Leger

Å finne i-nettverk leger, kan du ta kontakt med din helse forsikringsselskap direkte. De fleste helseforsikring selskaper opprettholde et medlem katalog over i-nettverket leger og helse tjenesteleverandører å hjelpe pasienter med sin lege søk. Du får vanligvis en papirkopi katalog når du registrerer deg for forsikring og kan sendes ett på årsbasis etterpå. Mange forsikringsselskaper tilbyr også online leverandør oppslag. I tillegg er det alltid en god idé å ringe en lege direkte for å avgjøre om praksisen er i-nettverk.