Digidexo.com

Bivirkninger av Serophene

Serophene, generelt kjent som clomiphene, er et stoff som brukes til å stimulere eggløsning av egg hos kvinner. Som tilfellet er med reseptbelagte legemidler, kan Serophene forårsake en rekke bivirkninger som varierer i alvorlighetsgrad basert på størrelsen på dosen og den enkelte.

Identifikasjon

Serophene er et reseptbelagt legemiddel som spesifikt stimulerer eggløsningen ved å forårsake frigjøring av essensielle hormoner. Det er først og fremst brukt som behandling for kvinnelig infertilitet. Kvinnelige brukere av Serophene har eggstokker som er i stand til å produsere en hårsekken, men lider hormonelle mangler.

Vanlige bivirkninger

Ifølge Drugs.com, kan Serophene forårsake følgende vanlige og mindre alvorlige bivirkninger: tåkesyn; svimmelhet; forstørret brystene; kvalme; hodepine; hetetokter; bekkensmerter; Magesmerter; oppkast; og mild endring humør. Selv om disse bivirkningene er vanlige og mindre alvorlige enn andre, oppsøke lege umiddelbart hvis ett eller flere av disse vedvarer eller forsterkes. Vedvarende bivirkninger kan være et tegn på en mer alvorlig problem.

Alvorlige bivirkninger

Drugs.com rapporterer at Serophene er generelt godt tolerert, men i kliniske studier har det vært bivirkninger rapportert av pasienter. De alvorlige bivirkninger av Serophene inkluderer: alvorlig allergisk reaksjon inkludert hevelse i ansiktet og / eller hals; økt risiko for eggstokkreft; ovarial overstimulering; og spontan abort. I en klinisk studie med 498 pasienter, rapporterte 13,6 ovarieforstørrelse. Eggstokkreft er sjelden rapportert, mindre enn én prosent, men langvarig bruk kan øke risikoen. De foregående bivirkninger er alvorlig og bør behandles umiddelbart.

Hjelp Serophene

Serophene bør tas nøyaktig som foreskrevet til deg av legen din. Ikke endre størrelsen på dosen eller varigheten av resept. Serophene er ofte tatt i en syklus på fem dager, men sjekk med legen din for å finne en bestemt tidsplan. Tablettene bør tas med et fullt glass vann (8 oz.) Og oppbevares i romtemperatur. Ifølge Drugs.com, bør videre behandling med Serophene ikke bli forsøkt etter tre mislykkede kurs.

Advarsel

Serophene kan øke sannsynligheten for flere fødsler. Ikke ta Serophene hvis du er gravid. Hvis du savner en dose av Serophene du kontakte legen din. Vær forsiktig når du kjører siden det kan være vanskelig på grunn av forekomsten av tåkesyn og tregere reaksjoner.