Digidexo.com

Hvordan hjelpe noen med Anorexia Nervosa Eating Disorder

Ved noen anslag, vil tre ut av hver 100 mennesker opplever noen form for spiseforstyrret atferd atferd i sin levetid. Gitt de ekstreme standarder for tynnhet likestilles med skjønnhet som er utnyttet av Madison Avenue, er det ikke overraskende er det slike lidelser. Anorexia nervosa er preget av en ekstremt forvrengt selv syn på hvordan man ser ut. En person med anoreksi kan diett, renske, bruke avføringsmidler eller trening overdrevet for å gå ned i vekt eller holde seg svært tynn.

Bruksanvisning

•  Ikke prøv å fikse problemet. Velmenende venner og familie kan feiltolke anoreksi til å være bare et spørsmål om å være for tynn. De ser bare de eksterne effekter og vil prøve å mate den personen med denne alvorlige lidelsen. Gjør du det vil skape mer angst for en person som allerede er svært følsom om kroppen hennes image og er svært oppmerksom på hvor mange kalorier hun har spist og hva hun er villig til å gjøre for å holde kontroll over kroppen hennes.

Praksis vennlig ikke-dommen. Spesielt for kvinner som selv kan være sliter med kroppsbilde problemer, ser en svært tynn, ofte ung kvinne bokstavelig talt sulter seg selv kan be sinne eller projeksjon. Ikke feil anoreksi som en utviklings "scenen". I stedet, hvis du har en søster som er anorektisk, forstår at hun er alvorlig syk og krever legehjelp. Terapi er nesten alltid nøkkelen til varig bedring. Familieterapi er ofte anbefalt for å hjelpe personen med anoreksi.

Ikke gjør kommentarer om hennes tynne (eller ikke tynn) utseende. Anorektiske mennesker er besatt av hvordan de ser ut, og et kor av folk lovprise henne at hun ikke "ser fett" vil gjøre noen forskjell. I stedet, unngå å gjøre noen kommentarer om hennes utseende. Hvis hun spør, selvfølgelig, tilbyr en støttende kommentar som er saklig og oppriktig.

Forstå at den anorektiske personen ikke er i stand til å bare begynne å spise og få vekt. Dette er enormt vanskelig for folk som er friske, og kunne ikke forestille seg hvordan det er å bli styrt av en tvangslidelse som anorexia.Your venn er trolig allerede i terapi og jobber med å forstå hennes sykdom. Hun vil få størst utbytte av omsorg, moralsk støttende venner og familie som ikke dømmer eller press henne til å "bare spise og snapper ut av det."

Oppmuntre bare sunn atferd. Anoreksi handler om å kontrollere sine omgivelser. For noen mennesker, kan anoreksi være en måte å unngå forfall seksuelt og takle disse endringene og sosiale forventninger til voksenlivet. For andre er det en forvrengning av helse - en slank ideelle gått alvorlig galt.

Vær til stede for din venn. Spesielt hvis du har gjort deg selv tilgjengelig til din venn som en kompis gjennom hennes utvinning, være ansvarlig. Alle som har bidratt til en venn gjennom alkoholisme eller stoffmisbruk forstår at det å være en venn til en person i utvinning er en alvorlig forpliktelse. Å stole på noen andre med kunnskap om en avhengighet eller sykdom er ikke lett. Ikke ta denne tilliten lett.

Utdanne deg selv. Hvis du har et familiemedlem med anoreksi, delta på gruppe terapi. Hvis du er en venn, også delta på gruppe terapi for å lære å støtte din anorektisk venn.

Tips og advarsler

  • Helserisiko er sultedøden, skader på hjernen, hjertet og nyrene, uregelmessig hjerterytme, senket hjertefrekvens og blodtrykk og redusert hjernevolum.
  • Hvis venstre ubehandlet, kan anoreksi være dødelig. Mens personen med anoreksi er rettet mot, er den spiseforstyrrelse ofte et resultat av en dysfunksjonell familie mønster.
  • The National Association. av Anorexia & Associated Behaviors anslår rundt 60 prosent av dem som mottar behandling gjenopprette; ytterligere 20 prosent delvis gjenopprette og ytterligere 20 prosent ikke gjenopprette og krever mer langsiktig omsorg. Det kan ta 5-7 år å fullt igjen.
  • Hvis du mistenker at en venn eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse, få henne profesjonell medisinsk hjelp umiddelbart.