Digidexo.com

Hvordan du velger et Sport for en ADHD Child

Hvordan du velger et Sport for en ADHD Child


Noen idretter er lettere for et barn med ADHD fordi de krever mindre fokus eller er mer engasjerende. Hvis barnet ditt sliter på skolen, kan en sport gi en ADHD barn en mulighet til å øke sin selvfølelse. Vær realistisk om ditt barns styrker og svakheter og prøve å matche ham til rett aktivitet.

Bruksanvisning

•  Start med en lagidrett som gir et utløp for masse energi. Fotball, hockey og basketball er fartsfylt og tillate mer kontinuerlig avspilling enn fotball eller volleyball. Baseball er ofte for tregt tempo for et barn med ADHD.

Velg en sport som gir en-til-en undervisning hvis barnet ditt har problemer med å betale oppmerksomhet i en gruppe. Tennis eller gjerder kan være lettere for ADHD barn enn en lagidrett. Noen ADHD barn er naturlige klatrere og fjellklatring kan være den perfekte match.

Se etter sport som fokuserer på personlig utvikling, som for eksempel sykling eller spor. Disse hjelper barnet utvikle realistiske mål og se målbare resultater. Denne type aktivitet er også bra for et barn som har problemer med å samarbeide med andre.

Velg en visuell sport hvis barnet ditt har problemer med å følge muntlige instruksjoner. Learning by doing er ofte lettere enn å lytte. Noen ganger kan en sport som krever en hjelm hjelper barnet å holde fokus og mindre distrahert.

Dyrk en kontaktsport, slik som kampsport, fotball eller bryting, hvis barnet har problemer med å holde hendene for seg selv uansett.

Tips og advarsler

  • Hvis barnet ditt tar ADHD medisiner eller er mer fokusert på visse tider av dagen kan du velge en sport som praktiserer og konkurrerer på dette optimalt tidspunkt.
  • Ikke gjør ditt ADHD spille en sport som ikke er realistisk for deres begrensninger. Hvis sporten er bare en annen ting barnet ditt sliter med, så er det på tide å prøve noe nytt.
  • Unngå idretter som krever etter en bestemt rutine, slik som dans eller gymnastikk, hvis barnet har problemer med å huske trinn-for-trinn retninger.