Digidexo.com

Fysioterapi for slagpasienter med Vertigo

Vertigo, en vanlig sykdom som forårsaker svimmelhet og balanseproblemer, stammer vanligvis fra en indre øret problem. Vertigo kan også skyldes hjerneslag i sjeldne tilfeller, ifølge Medline Plus. Men hvis du nylig har hatt et slag og mistenkt vertigo, snakk med legen din om fysioterapi som behandling for symptomene dine. Symptomer på hjerneslag-indusert vertigo kan også omfatte brystsmerter, endringer i hjerterytme, og syn eller tale endringer.

Medisinering vs. Physical Therapy

Ifølge Dothan Eagle, gir fysioterapi den mest effektive behandlingen for stoke-indusert vertigo, som det bidrar til å stoppe dine symptomer. Medisiner, på den annen side, har en tendens til å maskere symptomene uten faktisk å behandle dem. Selv vertigo gjør at du føler av balanse, fysioterapi øvelser faktisk forbedre tilstanden over tid.

Du kan føle deg fristet til å hoppe din fastlege og gå rett til en fysioterapeut. Imidlertid kan noen slagpasienter med svimmelhet trenger en kombinasjon av reseptbelagte medisiner og fysioterapi, avhengig av alvorlighetsgraden av din tilstand. Dessuten kan forsikringsselskapet ikke dekker økter med en fysioterapeut uten legens henvisning.

VRT

Fysioterapeuter bruker vestibular rehabilitering terapi (VRT) for å behandle svimmelhet. VRT kan hjelpe behandle symptomene på svimmelhet og ubalanse, som kan hindre faller forbundet med svimmelhet.

En fysioterapeut vil lære deg Fire VRT øvelser som du vil gjøre under tilsyn, og til slutt utføre på egen hånd hjemme. Når du enkelt kan utføre øvelsene, vil intensitetsnivået gradvis øke. Etter hvert vil symptomene sannsynlig forsvinne, og du vil oppnå full balanse igjen.

Ifølge Neurologychannel.com, American Academy of Neurology anbefaler Epleys manøver, også kjent som canalith reposisjonering prosedyre, som den mest effektive form for trening for å behandle svimmelhet. Under denne øvelsen skal hodet bevege seg på en bestemt måte som vertigo-indusert kalsiumkrystaller i øret lysbilde til det indre øret. Kroppen din kan bedre absorbere disse krystallene i denne delen av øret, og dermed bidra til å rydde opp din svimmelhet.

Fire VRT øvelser vil hjelpe hjernen din komme fra slag og gjenvinne muligheten til å sende signaler til resten av kroppen din til å kontrollere din walking, øyebevegelser og balanse. Også neurologychannel.com legger, kan suksessen til Fire VRT øvelser avhenger av alvorlighetsgraden av vertigo, din alder, koordinering og fysisk styrke.