Digidexo.com

Eggstokkreft Stages

Det er fire hoved eggstokkreft etapper som er stadier I til IV. Innenfor disse fire stadiene er substages. De faser bestemmes på grunn av plasseringen og størrelsen av kreftceller og tumor (e). Blant andre kriterier som alder, er det sterk forskjeller i overlevelse, avhengig av eggstokkreft stadium, så jo tidligere eggstokkreft oppdages, jo bedre er prognosen.

Stage I

Stage jeg er den tidligste fasen av eggstokkreft. I fase I, ovarian kreftceller er innenfor en eller begge av eggstokkene.

Stage II

Foruten å være innenfor den ene eller begge eggstokkene, i fase II, er den eggstokkreft også funnet i organer i bekkenet som blæren, rectum, uterus, eggledere og sigmoid kolon.

Stage III

I fase III eggstokk-kreft, eggstokk-kreft celler er funnet i den ene eller begge eggstokkene. I tillegg har kreften spredd seg utover organene i bekkenet inn i mageslimhinnen eller kreft er funnet i lymfeknutene.

Stage IV

Stage IV eggstokkreft er den siste fasen. Her, er kreft funnet i lungene, leveren eller andre organer utover det peritoneale hulrom. På dette stadiet, kan eggstokkreft celler også bli funnet i væske i lungene.

Survival priser av Stage

Overlevelse varierer mye fra scenen. Ifølge American Cancer Society, iscenesette Jeg har en 5-års overlevelse fra 84,7 til 92,7 prosent, mens trinn II har en 5-års overlevelse fra 64,4 prosent til 78,6 prosent. Stage III har en overlevelse på 31,5 til 50,8 prosent, mens trinn IV har en overlevelsesrate på 17,5 prosent.