Digidexo.com

Virkninger av Utilstrekkelig søvn

Virkninger av Utilstrekkelig søvn


Søvnmangel har påvirket alle på et eller annet tidspunkt. Arbeid, skole, familie og samfunnet generelt er alle medvirkende faktorer for hvor godt du sover om natten. Utilstrekkelig søvn, men kan umiddelbart få fysiske og følelsesmessige konsekvenser. Hvis venstre ubehandlet eller enda verre, kan besvares, ødeleggende effektene begynner å skje. Hjernen trenger søvn for å fornye kroppen din fra dagens aktivitet, og kan bare gjøre det når kroppen er i total hvile. Når utilstrekkelig søvn blir kronisk, så din kropp og din personlighet vil lide.

Diabetes

Diabetes kan være sterkt påvirket av uregelmessig søvnmønster. Dårlige søvnvaner er knyttet til en økning i insulinsekresjon som deretter kan ikke riktig regulere glukose og vil føre til vektøkning, en ødeleggende faktor som hemmer diabetes. Glukose, som behandler fettlagring, er regulert av insulin. Nærmere bestemt, kan søvnmangel føre til type 2 diabetes. Kroppens evne til å produsere glukose, som kroppen bruker for drivstoff, er betydelig svekket med en gjennomsnittlig søvn på 5 timer eller mindre i stedet for de anbefalte åtte timer.

Fedme

Mens du er i REM, eller dyp søvn, produserer kroppen hormoner som bidrar til å undertrykke appetitt, kontrollfunksjoner av stoffskiftet og kontroll glukoseproduksjon. Med konsistente mengder av lite søvn, blir balansen mellom disse systemene og andre hormoner svingt. Kortisol og leptin, for eksempel, er hormoner som er direkte berørt av søvnmangel som igjen påvirker matvaner. Kortisol er et stresshormon som øker i produksjon med søvnmangel og lavere nivåer av leptin redusere hjernens evne til å vite når du skal slutte å spise. Legge til det faktum at du kan være for sliten til å brenne av noen overflødige kalorier, lite søvn fører også cravings for søt mat for en rask energi boost.

Mood Disorders

Stress, sinne, utmattelse og generell negativ sosial interaksjon er bevist faktorer av utilstrekkelig søvn. Du kan føle at du har våknet opp irritabel med en natt med dårlig søvn, men hvis situasjonen blir kronisk, kan følelser av rastløshet og angst føre til langvarige psykiske lidelser. Depresjon er ofte en viktig tegn på en stemningslidelse, ofte forårsaket av mental tretthet. Utilstrekkelig søvn tillater ikke hjernen nok tid til å reparere og behandle dagens aktiviteter, og dermed stress av konstant tretthet er transpired til personlighet.

Hjertesykdom

Utilstrekkelig søvn kan være direkte knyttet til hjertesykdom. Kardiovaskulær sykdom, som påvirker blodårene, er en betydelig høyere risiko med gjennomsnittlig søvn på 6 timer eller mindre. Dette betyr ikke at hvis kvaliteten på søvn er dårlig du er automatisk utsatt. Det korrelerer direkte til mengde, i timer, av solid søvn du vedlikeholde. De som har betingelser hvor de utviser både dårlig søvn standarder sammen med vesentlig lavere mengder av konsistent søvntid, har en vesentlig større risiko for å utvikle både hjerte- og hjertesykdom.