Digidexo.com

Hvordan lage Balance kapha Ayurveda Mind-Body Type

Av de tre typene mind-body i Ayurveda, er kapha den som er mest stabil i energi, temperament og humør. Ayurveda dateres tilbake 5000 år til India, hvor rishis (vismenn) kodifisert retningslinjer for kosthold og hvordan å behandle ulike sykdommer. Ayurveda er fortsatt praktiseres i India og rundt world.Kaphas er generelt store-boned, store-hearted mennesker, med tykt hår og vakre store øyne. Det sies at de er "ku-aktig" i positiv forstand: rolig, ikke hyperaktiv eller flyktig eller konkurrerende eller aggressiv. Ikke glad i trening, kan Kaphas bære ekstra vekt, og hvis du er i overkant, kan være i faresonen for fedme eller andre kroniske sykdommer.

Bruksanvisning

Prøv nye ting. Når ubalansert, Kaphas føler fysisk stillestående og klamre seg til rutine. Vurdere å legge nye hobbyer en gang i sesongen: lære å stå på ski eller snowboard, eller melde deg på en fransk språk klassen. Endre stimulerer vekst.

Spis på måter å stimulere fordøyelsen. Ayurveda mener Agni brann i magen er ansvarlig for komplett fordøyelsen. Som Kaphas er kjent for sine søt tann, kan dette være overdrevet og presentere en reell risiko for fedme og diabetes. Spis mindre måltider i løpet av dagen som er lett å fordøye. Bruk fordøyelsesenzymer eller hogge ingefær og bratt i varmt vann for å lage en fordøyelses te.

Konsumere en kapha-pasifiserende kosthold. Kaphas begjærer og nyte tunge, søte og ofte fet mat som kan skape mer kø og vektøkning som ikke vil støtte optimal helse. Bytt til matvarer som er snerpende, bitter og bitter. Konsumere rå frukt og rå salater sammen med kokt mat som er lett å fordøye: bakt, stekt grønnsaker med grillet fisk, fjærfe, magert kjøtt eller tempeh. Ikke overspise.

Arbeid med en ernæringsfysiolog for å sette et realistisk mat plan og finjustere det med hver sesong. Kaphas har de fysiske reserver til å hoppe over et måltid og til, men det er best å spise mindre, regelmessige måltider for å unngå overspising ved neste måltid. Ikke begrense kaloriinntaket så mye at kroppen bremser ned sin metabolisme.

Boost metabolismen med regelmessig, daglig mosjon. Utøve konsekvent å øke humørnivå og metabolisme. Gå der det er vakre blomsterhager eller på et sted med naturlig skjønnhet: en strand, park eller skogsområde. Hvis du lytter til musikk, pedagogisk eller inspirerende kassetter eller podcaster passer deg, ta dem med. Kaphas kan virkelig dra nytte av daglig mosjon.

Dekk deg selv i vinter for å holde seg tørr og varm. Ikke gå ut med fuktig hår. I stedet, bære en lue, skjerf rundt ansiktet og hansker for å holde på varmen. Hvis du bor i et fuktig, kaldt klima, drikke varm eller varm drikke i løpet av dagen. Unngå svært søte drikker siden det kan bidra til vektøkning.

Opprettholde en sirkel av støttende venner. Ikke isolere deg selv i tider med krise eller vanskeligheter. Kaphas kan være lurt å "dvale" og håper når de våken problemene har løst seg selv; men de kan ikke. Tillat bare hyggelige mennesker å være i din indre sirkel av venner, og la dem hjelpe deg når det trengs.