Digidexo.com

Abdominal migrene behandling

Abdominal migrene er et syndrom som leger, spesielt barneleger, ofte diagnostisere hos barn. Denne type av migrene er mye vanligere hos barn enn voksne, og kan ha en negativ innvirkning på livskvaliteten. Fordi abdominal migrene har symptomer felles for andre helsemessige forhold, kan det ta litt tid å komme frem til riktig diagnose. Når dette har skjedd, er behandling tilgjengelig.

Symptomer

Abdominal migrene er et migreneanfall uten hodepine. Disse oftest forekommer hos barn 5-9 år. Et barn med en abdominal migrene vil klage over magesmerter; han kan også klage over kvalme og kanskje må kaste opp. Han vil utvikle lysskyhet (lysfølsomhet), bli irritabel, miste sin appetitt og har diaré. Han kan ha en skylles eller blekt ansikt med mørke ringer under øynene. I sjeldne tilfeller kan han også klager over hodesmerter. Hans symptomer kan vare noen der 1-72 timer. Hvis han er yngre enn fem og opplever disse symptomene, kan han være lider av abdominal migrene; han kan ikke være i stand til å verbalisere hva han føler.

Biofeedback

En ikke-medisinering behandling som har hjulpet noen barn er biofeedback. Barn blir opplært til å slappe av enkelte muskler slik at de kan forebygge migrene (selv abdominal slag). En trenet terapeut vil bruke teknologi som sensorer som brukes på barnets hud for å måle muskelspenninger, temperatur, svette kjertel aktivitet og hjernebølgene til å oppdage fysisk spenning. Barnet vil da bli undervist i hvordan å redusere sin egen spenning slik at hun kan lære å forebygge migreneanfall.

Betablokkere

Inderal (propanolal) hjelper migrenepasienter å unngå migrene hodepine; den kan brukes med barn som har blitt diagnostisert med abdominal migrene. Denne klassen av medikamenter påvirker hjertet, senke det trykk hvormed det slår; hjertet vil også slå saktere i pasienten som tar betablokkere. Hvis pasienten er et barn med mage migrene, medisinen han tar vil også åpne sine blodårer, noe som forbedrer blodstrømmen til hjernen.

Triptaner

Denne klassen av medisiner inneholder noen formuleringer som hjelper migraineur (migrene lidende). Selv om ikke alle triptaner er godkjent for bruk hos barn, noen finnes, for eksempel Imitrex. Denne spesielle medikamenter kan gis til barnet i nesen, som medikamenter leveres i en nasal sprayformulering. Hvis han har høyt blodtrykk eller diabetes, bør han ikke ta denne typen medisiner.

Antihistamin

Et medikament (Midrin) har blitt funnet å lindre migrene etter at den har begynt. Midrin (isometheptene acetominofen dichloralphenazone) inneholder et mildt beroligende som vil hjelpe barnet som hun opplever symptomene. Midrin vil påvirke serotoninnivået i hjernen hennes som det fungerer. Denne medisinen kan bare tas ved første utbruddet av migrene symptomer; den kan ikke tas daglig for å forebygge migrene som det kan føre til fysisk avhengighet.