Digidexo.com

Hva er årsakene til Ensidig Neck Pain?

Hva er årsakene til Ensidig Neck Pain?


Ensidig nakkesmerter, ubehag på bare én side, er et vanlig problem, ifølge Mayo Clinic. Mens de fleste nakkesmerte stammer fra dårlige vaner, i noen situasjoner kan det være et resultat av et alvorlig problem eller leddgikt. De fleste nakkesmerter løser på egen hånd eller sammen med terapi hjemme, men hvor raskt du helbrede avhenger av årsaken.

Identifikasjon

Symptomene vil variere for personer med ensidig nakkesmerter basert på årsaken. Ifølge Mayo Clinic, er det viktig å finne den nøyaktige plasseringen av ubehag fordi det kan hjelpe legen din finne ut av årsaken. Også merke seg hvilke bevegelser og hodeposisjoner forverres og lindre smerten er også viktig informasjon for rooting ut årsaken.

Betydning

En av de vanligste årsakene til nakkesmerter er overforbruk av en muskel. Når du anelse over eller sitte i en stilling for lenge, som bak rattet på en bil eller foran en datamaskin, musklene i nakken blir lei og deretter anstrengt. Hvis du holder hodet i en posisjon i disse tider, er den ene siden av halsen din mer sannsynlig å bli anstrengt enn den andre, noe som fører til ensidig nakkesmerter. Ifølge Mayo Clinic, selv små ting som tenner sliping og lese liggende på sofaen eller i sengen kan stamme nakkemusklene.

Sykdommer

Unilateral nakkesmerter kan også resultere fra en rekke forskjellige sykdommer. For eksempel kan Artrose påvirker ett eller flere ledd i halsen, smerten kommer fra utslitte skjøter. Ifølge Mayo Clinic, er halsen den nest vanligste stedet for osteoarthritis å danne etter hender og føtter. Også, kan kreft eller meningitt være årsaken til nakkesmerter.

Betraktninger

Ensidig nakkesmerter kan også være et resultat av nerve komprimering. Etter hvert som du blir eldre, de plater som puten ryggvirvlene tørke ut og stive, kutte ned plass til nerver mellom beina. Når nervene gni mot bein, fører det til smerte. Hvis platen blir herniated, det presser på nervene, forårsaker smerte også.

Advarsel

Mens ensidig nakkesmerter er vanligvis ikke noe som vil få alvorlige konsekvenser for helsen din, bør du oppsøke lege hvis smertene fortsetter å forverres eller ikke klarer å løse på egen hånd. Hvis du opplever svakhet eller nummenhet i begge arm, en skyting smerter nedover armen din, eller hvis du ikke kan ta på haken til brystet, se en lege umiddelbart.