Digidexo.com

Fordeler og ulemper ved sykehjem

Som Baby Boomers fortsette å tommer nærmere avgang seg alder, mange blir tvunget til å ta vanskelige langsiktig omsorg beslutninger for sine foreldre. Sykehjem er ett av de tilgjengelige alternativene. De fleste mennesker har noen forutinntatte ideer om å leve i sykehjem, men for å gjøre den riktige avgjørelsen veier både fordeler og ulemper er viktig.

Funksjon

Sykehjem er anlegg som gir døgnet rundt omsorg til mennesker som ikke klarer å håndtere sine daglige aktiviteter trygt. Når de fleste av oss tenker på sykehjem, vi tenker på eldre personer som har begrenset mobilitet eller som kan være lider av mental svekkelse, som for eksempel Alzheimers. Imidlertid kan sykehjemmene også være befolket av yngre mennesker som har utviklingsmessige eller fysiske funksjonshemninger som krever fulltids omsorg fra et erfarent personale. Begrepet "sykehjem" er trolig en referanse til loven i USA krever minst en sykepleier for å være på ansatte til enhver tid.

History of Nursing Homes

Det kan være overraskende, men sykehjem slik vi kjenner dem ikke har eksistert i svært lang. Fram til 1960 eller så, hadde de fleste familier noen valg om hvordan å ta vare på sine aldrende kjære. De velstående pensjonister hadde råd til live-in hjelp eller kunne betale prisen for private sykehjem. De uten slike midler hadde bare to alternativer: omsorg for sine eldre familiemedlemmer i sine egne hjem eller sende dem til almshouses som var kjent for å gi dårlig omsorg og ble stigmatisert av samfunnet. I 1972 ble en føderal lov vedtatt som lov Medicaid å betale for kostnadene ved langsiktig omsorg i sykepleie homes.Further lovene ble vedtatt i 1980 for å sikre forsvarlig omsorg for pasienter.

Fordelene ved sykehjem

Sykehjem har noen klare fordeler. Med det hektiske livet av gjennomsnittlig familie i USA, de fleste ikke har tid nødvendig for å gi heltid omsorg for en eldre foreldre. Selv Baby Boomers som forbereder seg til pensjonisttilværelsen ofte må fortsette å arbeide heltidsstillinger, bidra til å heve sine barnebarn, og med dele sine hjem med sine voksne barn slik at de ikke har ressurser til å ta vare på noen som trenger deres fulle oppmerksomhet mest av tiden. Plus, mange eldre mennesker trenger medisinsk behandling og omsorg som ikke kan tilstrekkelig gis av en utrent familiemedlem. Å ha en pleiepersonell på hånden hele tiden å sørge for disse behovene kan være kritisk.

Ulempene ved sykehjem

Dessverre ikke alle sykehjem oppnå de samme standarder for omsorg heller ikke alle disse fasilitetene ansette den høyeste kvalitet ansatte. Rapporter og class action søksmål knyttet til omsorgssvikt eller fysiske overgrep forekommer i disse anleggene har vært mange i de siste par tiårene, til tross for endringer i loven er ment å forebygge slike problemer. Selv i de beste sykehjem, ansatte vil tidvis stjeler fra pasienter eller ikke vil sørge for sine behov på riktig måte. Men å være aktivt involvert i omsorgen for familiemedlemmet på anlegget kan redusere sannsynligheten for slike problemer oppstår.

Velge riktig sykehjem

Fordi dårlige sykehjem er der ute, bør du begynne å lete etter en av disse anleggene tidlig. Spør andre mennesker for anbefalinger. Folk som har hatt dårlige erfaringer med måten foreldre eller andre familiemedlemmer ble behandlet i sykehjem vil være glad for å dele sine historier. Du kan også planlegge et besøk slik at du kan reise rundt anleggene selv. Prøv å innlede samtaler med noen av beboerne, slik at du kan få deres mening av sykehjemmet også.