Digidexo.com

Hvordan ha en intervensjon for en anorektisk venn

Hvordan ha en intervensjon for en anorektisk venn


Hvis du mistenker at din venn er lider av anoreksi, er det avgjørende at du snakker ditt sinn sannferdig og åpent. Intervensjoner er organisert innsats for å tvinge kjære til å få nødvendig hjelp for en rekke problemer, alt fra spiseforstyrrelser, som anoreksi, til alkoholisme eller spilleproblemer. Intervensjoner kan gjøres en-mot-en, som vanligvis oppfattes som mindre truende av pasienten, eller de kan gjøres ved hjelp av profesjonell hjelp.

Bruksanvisning

Iscenesette et One-on-One Intervensjon for en anorektisk venn

•  Velg en privat plassering der det vil være uten avbrudd. Det er viktig å ha nok tid til å tilbringe med din venn i tilfelle hun blir lei seg eller bestemmer seg for å åpne opp for deg.

Vær empatisk og forståelse. Ber om hjelp er en av de vanskeligste tingene for en anorektisk person å gjøre. Hvis du viser empati uten dom, kan du oppfordre din venn på bedringens vei.

Hold deg rolig og uttrykke dine bekymringer ved å bruke "jeg" uttalelser. Hvis du refererer til personlig erfaring, heller enn å bruke "du" uttalelser, kan du beholde din venn fra å bli defensiv og ikke svarer til din hjelp.

Husk å fokusere på de underliggende årsakene til sykdommen. Hvis du fokuserer på kommentarer om vekt og trening, kan dette bidra til å forsterke de anorektiske atferd. Snakk med dine venner om hvor ofte han ser trist, opptatt eller engstelig.

Tilby informasjon om ressurser for behandling, som for eksempel leger, terapeuter og avgifter for omsorg. Tilby å følge din venn som hun søker behandling.

Forvent avvisning. Utgangspunktet, kan din venn være sint, defensiv eller i fornektelse. Opprettholde ro holdning og ikke engasjere seg i en krangel.

•  Være vedvarende. Folk trenger ofte å høre noe flere ganger før de begynner å akseptere det.

Stage en intervensjon Bruke profesjonell hjelp

Be din venns familie og kjære til å delta i en intervensjon etter one-on-one forsøk har mislyktes. Intervensjonen bør holdes hemmelig fra din venn.

Involver en medisinsk faglig, som din venn lege, en lisensiert terapeut eller en representant fra et behandlingssenter. Denne personen kan tjene til å legge til rette for intervensjon og hjelpe til å forberede hvert kjær forhånd.

Presentere en sterk, samlet front og møt din venn. Intervensjoner, med profesjonell hjelp, er ofte siste utvei alternativer for alvorlig syke mennesker. Det er viktig at hver deltaker har samme syn, tone i stemmen og håp for din venn.

Tips og advarsler

  • Vurdere å nå ut til kolleger, naboer, trenere og lærere. Jo flere personer du involverer i intervensjonen, jo mer presserende problemet synes å din venn.