Digidexo.com

Hvordan vite når du skal ringe politiet

Hvordan vite når du skal ringe politiet


Å vite når du skal ringe politiet kan bidra til å redde din egen eller en annen persons liv. Det er viktig for publikum å forstå at du ringer 911 er reservert for folk som opplever krisesituasjoner. "Emergency situasjoner" er livstruende eller alvorlig hendelser som nødvendig hjelp av en politimann, brannmann eller medisinsk personell. Barn og voksne skal begge være i stand til å skjelne alvorlighetsgraden av en nødssituasjon, og vet når det er nødvendig å tilkalle profesjonell hjelp.

Bruksanvisning

•  Ring politiet hvis du eller en annen person trenger en ambulanse og medisinsk hjelp. Medisinsk hjelp er nødvendig for folk som er skadet, for eksempel i en bilulykke eller som har en alvorlig medisinsk tilstand. En person som er bevisstløs eller ikke svarer, ukontrollert blødning, har problemer med å puste eller lider av brystsmerter trenger en umiddelbar medisinsk respons.

2 telefon politiet hvis du var vitne til en forbrytelse, eller hvis du er vitne til en forbrytelse som pågår. Polititjenestemenn vil bli sendt til åstedet.

Ring 911 hvis det er en brann, for eksempel et hus eller bygning brann, og du trenger brannvesenets umiddelbar hjelp.

Ta kontakt med politiet hvis du oppdager mistenkelig oppførsel, slik som å se en fremmed snikende i din nestes hus når han er fraværende eller hvis en person, spesielt en kvinne eller et barn, blir tvunget inn i en bil av en annen person.

Ring 911 hvis du hører mistenkelige lyder. Eksempler inkluderer knusing av glass, eksplosjoner, skudd eller skrik, som kan indikere en ulykke eller en forbrytelse forekommende.

Telefon politiet hvis du er usikker på om du står overfor en nødssituasjon. 911 operatøren vil avgjøre om samtalen krever krisehjelp.