Digidexo.com

Forskjellen mellom Overaktiv blære og interstitiell cystitt

Forskjellen mellom Overaktiv blære og interstitiell cystitt


Personer med overaktiv blærer og interstitiell cystitt er plaget med hyppig vannlating. Men selv om begge forholdene vil føre noen til å ta ekstra turer på do, de to forholdene er svært forskjellige.

Overaktiv blære

Å ha en overaktiv blære er en medisinsk tilstand, noe som kan føre til hyppig vannlating og plutselig ukontrollert trang til å urinere.

Interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt er en medisinsk tilstand som fører til hyppig og smertefull vannlating på grunn av små sår i blæren.

Årsaker

En overaktiv blære kan være forårsaket av mange faktorer, blant annet inntak av koffein, bekkenbunnsproblemer, høyt væskeforbruk og blære unormalt. Interstitiell cystitt på den annen side ikke har en kjent årsak. Alle IC pasienter har irritert blærer, men den utløsende årsaken er fortsatt ukjent.

Kronisk vs. helbredelig

Interstitiell cystitt er mulig å behandle, men det er kronisk uten kur. De fleste IC pasienter vil måtte være på blære-reparasjon medisiner, for eksempel Elmiron, og en spesiell syrefritt kosthold for en bulk av deres liv. En overaktiv blære på den annen side, kan herdes avhengig av den underliggende årsak. Medisiner som Detrol og bekkenbunnstrening kan hjelpe mange pasienter på bedringens vei når du arbeider med en overaktiv blære.

Konsultere legen din

Fordi interstitiell cystitt og aktiv blære har lignende symptomer, er det viktig for folk å kontakte sin lege dersom de opplever noen form for blæreproblemer.