Digidexo.com

Hvordan Mål Cobb Angle i skoliose

Skoliose er en unormal krumning av ryggraden. Typer skoliose inkluderer medfødt, ungdom form, og "sekundær" til sykdommer som osteoporose, ryggmargsbrokk og cerebral parese. Det finnes en rekke måter for å diagnostisere skoliose. Hoveddiagnosen bruker Adams fremover sving test. Hvis resultatet er positivt, er en X-ray indikert å undersøke ryggraden, etterfulgt av å ta "Cobb vinkel" for å måle graden av deformasjon. Tidlig diagnostisering og overvåking av scoliotic vinkel, eller kurvatur, kan du og din lege for å se om tilstanden utvikler seg eller løser seg selv.

Bruksanvisning

•  I forbindelse med legen din, planlegge en X-ray, noe som er nødvendig for å fastslå ryggraden misdannelse og integritet, samt å utelukke brudd i ryggsøylen eller lesjoner som kan være årsaken misdannelse.

Finn den øverste ryggvirvel som er berørt, ved hjelp av X-ray. Den øverste virvel av krumningen er den høyeste som har en overlegen overflate buer til siden av konkaviteten av kurven som skal beregnes. Den overlegne overflate av vertebra ovenfor det vanligvis vippes i motsatt retning til siden av konveksitet, men kan være parallelle.

Finn den nederste ryggvirvel berørt. Den nederste vertebra er den laveste som har en dårligere flate vippes til siden av konkaviteten av kurven som skal måles. Den nedre overflate av vertebra under den vippes vanligvis i motsatt retning, til siden av konveksitet, men kan være parallelle.

Tegn to linjer fra topp og bunn virvler som danner en vinkelrett vinkel, eller Cobb vinkel.

Mål og fastslå graden av krumning. En krumning på 20 grader eller mindre ikke behøver å bli behandlet med bukseseler eller kirurgi, mens en kurve på mer enn 25 grader krever behandling for å korrigere bue.