Digidexo.com

Urter å oppløse urinsyrekrystaller

Urter å oppløse urinsyrekrystaller


Urinsyrekrystaller kan danne i kroppen fra uvanlig høye nivåer av urinsyre i blodet. Urinsyre er en av de endelige produkter i proteinnedbrytning av puriner fra matvarer. Kroppen normalt blir kvitt overflødig sirkulerende urinsyre gjennom urin utskillelse. Men noen mennesker utvikler hyperurikemi, hvor de beholder høye nivåer av urinsyre som kan krystallisere. Som et terapeutisk støtte under legens omsorg, det er urter tilgjengelig som kan bidra til å løse opp urinsyre krystaller.

Urter

Ifølge BodyAndFitness.com, noen urter som kan løse opp urinsyre krystaller eller hindre deres dannelse er gurkemeie, som reduserer betennelser og smerte; kattens klo, en annen anti-inflammatorisk urt; brennesle, noe som reduserer urinsyre gjennom utskillelse; og oliven, en naturlig vanndrivende som avtar urinsyre i blodet. Djevelens klo er en annen anti-inflammatorisk urt som også reduserer sirkulerende urinsyre. Andre urter som kan bidra til å løse opp urinsyre krystaller inkluderer lakris, mjødurt, alfalfa, Joe Pye luke og boswellia.

Det finnes også flere kinesiske urter som brukes for urinsyre oppbygging. Disse inkluderer shen qu, smilax rot og sophora. Ifølge Krishna Herbal Company, er det mange indiske urter for gikt og urinsyre, inkludert shallaki, giloy, ashwagandha og guggul.

Noen mat rettsmidler for urinsyrekrystaller er kirsebær, selleri og selleri frø, avokado og ananas. Naturlige kilder av kalium, for eksempel bananer og gulrøtter, samt folsyre og vitamin C som en del av en sunn, hel-mat diett kan bidra til å bryte ned urinsyre krystaller. Ifølge Ageless urter, kan dette reversere tilstander slik som gikt, forårsaket av urinsyre krystaller.

Bekymringer

Hyperurikemi og urinsyregikt er to helsemessige bekymringer knyttet til akkumulerte urinsyre i blodet. Ifølge BodyAndFitness.com, er urinsyre normalt økt gjennom kosten forbruk av matvarer rike på puriner. Disse omfatter kjøtt, gjær brød, fisk, bønner og sopp.

Men å ha hyperurikemi ikke klart indikerer at gikt vil utvikle seg, og vice versa, ifølge MedicineNet. I tillegg kan økt nivå av urinsyre angir en feil i kroppens behandling av urinsyre i stedet for overskytende forbruk av urinsyre-syre-produserende matvarer.

Vaner

Øke vanninntaket og redusere purine-rik mat inntaket for å hindre urinsyre bygge opp og avleiringer i hele kroppen. Ofte er gikt i leddene antatt å være den eneste bekymring i forbindelse med urinsyre krystaller. Imidlertid kan urinsyrekrystaller innskudd innenfor kroppens organer, forårsaker skade og omfatter deres evne til å fungere skikkelig, ifølge BodyAndFitness.com. Ta kontakt med din helse-omsorg leverandøren om hvilke urter for å ta for å bidra til å løse opp urinsyre krystaller og for å hindre deres dannelse.