Digidexo.com

Symptomene på Trilateral Retinoblastoma

Trilaterale retinoblastom er en sjelden form for retinoblastom, eller kreft av de retinale celler, til stede i øyet. Utviklingen av pineal tumorer i pasienter som lider av arvelig retinoblastom form er kjent som tre-parts retinoblastom. Denne formen for kreft er generelt mer vanlig hos barn enn hos voksne, selv om årsaken til slike hendelser er fortsatt ikke kjent.

Årsaker

Den viktigste årsaken for utvikling av retinoblastom tre-parts er degenerasjon av kromosom 13, også kjent som RB-1, til stede i kroppen. I tilfelle av tre-parts retinoblastom, genene som er tilstede på kromosom 13 bli forandret eller mutert, noe som fører til utvikling av retinoblastom. Dette mutert og endret kromosom er i de fleste tilfeller arvet fra en av foreldrene med barn som lider av trilaterale retinoblastom. Imidlertid er den nøyaktige grunn for en slik degenerasjon likevel ikke kjent.

Symptomer

Leukocoria, eller bleking av eleven, er det vanligste symptomet som er knyttet til trilaterale retinoblastom. I en normal person, vises eleven vanligvis rød i et fotografi tatt med blits. Men hos pasienter som lider trilaterale retinoblastom, generelt synes at eleven skal være hvit eller gulaktig når tatt opp med et kamera. Dette gulaktig eller hvitaktig elev ligner øyet av en katt - dermed er fenomenet kjent som katt øye.

Skjeling eller Cross Eye

Skjeling, vanligvis kjent som cross øye, er et annet symptom som vanligvis forbindes med trilaterale retinoblastom. Skjeling er en medisinsk tilstand der øynene til pasienten ikke kan rettes inn på en forsvarlig måte, og pasienten vanligvis utvikler myse i det berørte øyet, som lider av feil kikkert synet og har også problemer med dybde og avstand oppfatning. Denne tilstanden hovedsakelig utvikler fordi på grunn av tre-parts retinoblastom, extraocular musklene i øyet blir svake og begynne mangler koordinering, noe som fører til tilstanden av skjel.

Netthinne Tumor

Utvikling av en retinal tumor er en av de viktigste symptomer som er forbundet med tre-parts retinoblastom. Denne svulstutvikling tar vanligvis sted på grunn av degenerasjon og nedbrytning av de optiske nervene i øyet forårsaket av utviklingen av trilaterale retinoblastom. Den nøyaktige årsak og reaksjonsveien for slik degenerering er fortsatt ukjent.

Mindre vanlige symptomer

Noen av de andre mindre vanlige symptomer som ofte sett under trilaterale retinoblastom omfatter rødhet i øyet, hevelse i det berørte øyet, høy feber (sjeldne tilfeller) og tap av syn i det berørte øyet.