Digidexo.com

Tegn og symptomer på endogen depresjon

Endogen depresjon er et annet navn for unipolar depresjon eller alvorlig depresjon. Ordet endogene betyr "starter innenfra", men dens arbeid er fortsatt mystisk for medisinsk vitenskap. Det kan være vanskelig å kjenne igjen.

Signs

Tegn er hva en lege observerer om en pasient med endogen depresjon. Disse inkluderer betydelige vektendringer, endring i pasientens evne til å konsentrere seg og mangel på personlig stell.

Fysiske symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan en pasient med alvorlig depresjon føler meg sliten hele tiden, har endringer i appetitt og søvnmønster og kroniske smerter.

Emosjonelle symptomer

Ifølge National Alliance for psykisk helse (NAMI), en pasient med alvorlig depresjon føler mangel på interesse for noe, føles håpløs, skyldig, trist, sint, konstant frustrasjon og suicidal.

Time Frame

Ifølge "The Family Intervention Guide til psykiske lidelser: Erkjennelsen Symptomer og Komme Treatment" av Bodie Morey og Kim T. Mueßer, tegn og symptomer på endogen depresjon vare i mer enn to uker.

Betydning

En person med alvorlig depresjon kan tro han er utenfor hjelp, og vil ikke gå søker det. Det kan være opp til en venn eller familiemedlem til å gjøre personen går du få hjelp.