Digidexo.com

Hva gjør en Dexa Scan Rule Out?

Hva gjør en Dexa Scan Rule Out?


En DEXA scan (også kalt en DXA-scan eller dual-energy X-ray absorptiometry) er et avansert X-ray-avbildningsteknikk for å måle beintettheten. Skanningen utelukker ikke forhold, men heller gir pasienten en score på bentetthet.

Bruksområder

DEXA skanninger brukes til å måle beintetthet, slik at bentap kan evalueres ved diagnostisering av osteoporose eller osteopeni. Mengden av bentetthet kan forutsi risiko for brudd.

Prosedyre

Å ha en DEXA scan er lignende til å ha et normalt X-ray. Pasienten vil bli satt på plass av en radiolog og bedt om å holde seg i ro mens X-ray Maskinen skanner kroppen og tar bilder.

Resultater

Resultatene blir lest av en radiolog som videresender dem til en behandlende lege for tolkning og anbefaling av behandling. Resultatene består av "T" og "Z" score.

T Score

Den T-score sammenbeintetthet av pasienten til toppen masse for pasientens kjønn. Score over -1 er normal, mens score innenfor -1 til -2,5 klassifisere pasienten med lav benmasse (osteopeni). Osteoporose er diagnostisert med score under -2,5.

Z Score

Den Z-stillingen sammenbeintetthet av pasienten til de jevnaldrende av pasienten. Medisinske tester kan bestilles for pasienter med uvanlig høye eller lave score.