Digidexo.com

Den gjennomsnittlige kostnaden for PRK Eye Surgery

Den gjennomsnittlige kostnaden for PRK Eye Surgery


Før LASIK kom, photorefractive keratectomy (PRK) var den mest populære refraktiv kirurgi prosedyre for øynene. Mens begge anses operasjoner, LASIK pasienter har vanligvis mindre ubehag og resultatene er raskere. Imidlertid er PRK fortsatt foretrukket for de med tynne hornhinner eller store pupiller.

Historie

Selv om FDA-godkjenning kom ikke før 1995, PRK var tilgjengelig i 1980 i mange land rundt om i verden. Et tiår før det ble tilgjengelig i USA, kunne amerikanerne få PRK kirurgi gjort på steder så langt unna som Canada.

Funksjoner

For PRK kirurgi, tar sikte på en excimer laser en ultrafiolett lysstråle på øyet og fornyer overflaten av hornhinnen ved å fjerne små vev stykker. Omforming hornhinnen kan endre måten lyset er fokusert på netthinnen, og kan dermed bedre syn.

Prosedyren er gjort i et legekontor og tar bare ca ett minutt per øye. I løpet av denne tiden, blir øynene konstant fuktet med fukte dråper. Helbredelsesprosessen varer vanligvis ca tre dager.

Betydning

PRK brukes til å korrigere synet av pasienter som er langsynt, nærsynt eller har skjeve hornhinner. Hornhinnen er gjort brattere i langsynte mennesker, er flat i nærsynte mennesker og er buet tilbake i en normal form i de som har astigmatisme.

Pris

Hvis det utføres som en elektiv kirurgi, er PRK vanligvis ikke dekket av helseforsikring. Den typiske kostnaden for kirurgi er sammenlignbar med LASIK: kirurgi på det ene øyet er ca $ 1800, men det kan noen ganger bli funnet så lavt som $ 1350 og så høyt som $ 2500, avhengig av hvor du bor og kirurgen du velger. Disse avgifter ofte svinge avhengig av kostnadene for bruk av anlegget, legens avgift, pre-operative prosedyrer, de materialer som brukes under prosedyren, medisinen nødvendig etter kirurgi og oppfølgings avgifter.

Typer

Selv om en excimer laser brukes alltid for PRK, er det mange produsenter av maskinen og maskinene varierer etter deres mengde brytningsfeil. De må alle være godkjent av FDA. Mer enn halvparten av lasere som brukes i dag er laget av VISX.