Digidexo.com

Tester og diagnose av tuberkulose

Tester og diagnose av tuberkulose


Tuberkulose (TB) er en sykdom forårsaket av bakterien Mycobacterium tuberculosis. TB vanligvis påvirker lungene, men kan påvirke andre organer også. TB er gått fra person til person ved luft som inneholder infiserte bakterier som andre pust eller spytte ut når du hoster eller nyser. TB kan behandles med antibiotika svært effektivt.

Når En test vil bli bestilt

En helsepersonell vil bestille en test hvis en person har kommet i kontakt med TB, eller regnes som en del av en høy risiko befolkning. Høyrisiko inkludere mennesker med hiv og eventuelle andre virus som svekker immunforsvaret. Også høy risiko for tuberkulose er folk som bor i noen form for institusjon som holder dem innesperret, og de som har vært i et land der tuberkulose er vanlig.

TB Skin Test

TB test administreres av helsepersonell. Ingen prøve oppsamles, en oppløsning av bakterier blir injisert under huden. En liten bump vises umiddelbart, og er ikke ment å bli rørt eller dekkes før resultatene blir lest 49-72 timer senere.

Hvordan testen er lest

En helsepersonell vil lese testresultatene 48 til 72 timer etter pasientens injeksjon. Den helsepersonell vil se etter tegn på hudirritasjon, noe som kan indikere tilstedeværelse av TB.

QuantiFERON-TB Gold test (QFT-G)

QFT-G testen utføres hvis det er et positivt eller usikkert resultat fra TB hudtest. QFT-G Testen utføres ved at en heia omsorgsarbeider også. Den helsepersonell trekker en blodprøve for å se etter spor av TB i blodet.

Tuberkulose Diagnose

Hvis en person er diagnostisert med TB bruker begge typer tester, de er Xrayed å lete etter tegn til TB skader i lungene for å bekrefte resultatene. Pasienten får en antibiotika kalt isoniazid, til å behandle og rense kroppen for TB.