Digidexo.com

Metabolsk syndrom Intervensjoner

Metabolsk syndrom er en tilstand som rammer opp til 25 prosent av den amerikanske befolkningen, ifølge det nasjonale hjerte lunge og blod Institute. Individene som er rammet av denne tilstanden har større risiko for å utvikle hjertesykdom. Behandlingstiltak er utformet for å redusere risikofaktorer som bidrar til dette syndromet.

Metabolsk syndrom

Metabolske syndrom er en tilstand i hvilken multiple metabolske ubalanser er til stede i kroppen. Disse ubalansene kombinert arbeid for å svekke kroppens generelle biokjemiske balanse og plassere individer i en større risiko for å utvikle hjertesykdom. Visse eksisterende forstyrrelser så som fedme, høyt blodtrykk, høyt kolesterolinnhold i blodet og insulinresistens er tilstander hvor metabolske ubalanser er tilstede. Jo mer risikofaktorer en person har jo større sjanse for å utvikle hjertesykdom.

Risikofaktorer

Metabolsk syndrom intervensjoner er ment å redusere virkningene av de underliggende risikofaktorer som bidrar til en personens tilstand. Risikofaktorer som følger denne tilstanden er alder, vekt og en familiehistorie med diabetes. Sannsynligheten for å utvikle metabolsk syndrom øker med alderen, som kroppslige prosesser begynner å bryte ned og bli mindre effektiv. Individer som bærer en kroppsmasseindeks på 25 prosent eller mer - som er tilfellet i fedme - har økt risiko, som overflødig fettreserver disponere kroppen til metabolske ubalanser. A personer med en familie historie som inkluderer type 2 diabetes eller kvinner som utvikler svangerskapsdiabetes når gravid også innebærer en økt risiko.

Diet

I mange tilfeller spiller en persons inntak en betydelig rolle i å skape metabolske ubalanser i kroppen. En modifisert diett diett er en intervensjon som arbeider for å redusere virkningene av underliggende risikofaktorer. Kostholdet inneholder lite mettet fett kan bidra til å bringe høyt kolesterol ned, samt redusere triglyseridnivåer som bidrar til overflødig fettreserver på kroppen. Hjerte sunn mat som korn, bønner, frukt og grønnsaker også bidra til å redusere kolesterolnivået og gir viktige næringsstoffer som trengs for sunn kropp metabolisme prosesser. Low-salt dietter er også anbefalt, spesielt i tilfeller hvor høyt blodtrykk er et problem.

Livsstilsendringer

Intervensjoner som arbeider for å bedre kroppens stoffskifte prosesser kan også innebære visse livsstilsvalg eller vaner. Personer som røyker sted en ekstra belastning på kroppens stoffskiftebalanse. Eliminere nikotin fra kroppen kan arbeide for å redusere kolesterolet og triglyserid nivåer og la hjertet til å motta nødvendig oksygen forsyninger. Metabolske prosesser er også forbedret når øvelsen rutiner bli en del av en persons daglige timeplan. Trening bidrar til å styrke bein og muskler strukturer og redusere vekten nivåer og blodtrykket opplesninger.

Medisinering Behandlinger

I tilfeller der kosthold og livsstil endringer gjøre lite for å redusere virkningene av risikofaktorer, kan medisiner være nødvendig for å gjenopprette kroppens metabolske balanse. Medisinering intervensjoner er rettet mot forholdene som bidrar til metabolsk syndrom. Personer med høyt kolesterol kan være foreskrevet statiner eller fibrat medisiner for å bidra til å redusere disse nivåene. Medisiner som brukes til å behandle høyt blodtrykk inkluderer diuretika og ACE-enzymer. Personer som er i en høy risiko for hjertesykdom kan være foreskrevet aspirin for å forebygge blodpropp i arteriene.