Digidexo.com

Hva er Natural Retinoids?

Hva er Natural Retinoids?


Naturlige retinoider er forbindelser som for eksempel vitamin A som er utvunnet fra naturlige kilder. De har en rekke medisinske og ernæringsmessige behov og har blitt forfremmet mest fremtredende som hudbehandlinger. Syntetiske retinoider, også anvendes som hud behandlinger, er kjemisk forskjellig fra naturlige retinoider og er utformet for å etterligne noen av sine fordelaktige effekter, mens lindre noen av deres bivirkninger. Mens naturlig retinoider har mange fordeler, kan overforbruk føre til problemer.

Kilder til Natural Retinoids

Vitamin A, fellesbetegnelse for en gruppe av relaterte Retinoidforbindelsene, forekommer i store konsentrasjoner i lever og fiskelever oljer. Andre gode kilder til vitamin A er egg, meieriprodukter og grønne grønnsaker. Visse frukter, inkludert mango, også er gode kilder til vitamin A.

Ernæringsmessige funksjoner

Vitamin A serverer mange viktige ernæringsmessige funksjoner. Det er viktig for synet; faktisk, kan Vitamin A mangler føre til nattblindhet. Vitamin A er viktig for embryonale vekst. Den støtter også immunforsvaret og er kritisk for røde blodlegemer. En 1999 studie ved Penn State professor A. Catharine Ross, Ph.D., tyder også på at kosttilskudd vitamin A kan spille en rolle i å forebygge visse typer kreft.

Medisinske bruksområder

Leger bruker retinoider for å behandle en rekke tilstander. Vitamin A kosttilskudd bremse utviklingen av retinitis pigmentosa, en øyesykdom som involverer progressive tap av fotoreseptorcellene i netthinnen. Retinoider også brukes til å behandle noen typer leukemi. De som er mest utbredt, men i kremer og andre topiske behandlinger for hudsykdommer slik som psoriasis og akne.

Mulige bivirkninger

Medisinsk retinoider er kraftige og tilgjengelig på resept bare. Mens aktuelle retinoider rense porene, lindre akne og redusere fremkomsten av rynker, de også kan gi irritasjon og rødhet huden. Overforbruk av aktuelle retinoider kan gjøre huden vises tynnere. Både aktuelle retinoider og kosttilskudd vitamin A i høye doser har vært knyttet til fødselsskader. Dermed er medisinske retinoider ikke foreskrevet for kvinner som er gravide eller som kan bli gravide.