Digidexo.com

Bivirkninger av Taclonex

Taclonex er en salve som brukes til behandling av psoriasis, og er en kombinasjon av legemidler betametason og Calcipotriene. Selv om behandlingen er effektiv i behandling av tilstanden, det fører til bivirkninger hos noen pasienter.

De vanligste bivirkningene

Skaperne av Taclonex identifisere de vanligste bivirkningene av stoffet som kløe, utslett og hud brenner hvor kremen påføres.

Tegn på allergi

Hos noen pasienter, fører Taclonex en alvorlig allergisk reaksjon. Symptomer på denne reaksjonen er elveblest, problemer med å puste og hevelse i lepper eller svelg.

Hud bivirkninger

Alvorlige bivirkninger av huden noen ganger oppstå fra Taclonex, inkludert hovne hårsekker eller hud og dannelse av pus.

Hyperglykemi

En annen sjelden bivirkning av Taclonex er hyperglykemi eller høyt blodsukker, noe som fører til økt tørste, overdreven vannlating, kvalme og tretthet.

Adrenal Problemer

Taclonex tidvis forårsaker problemer med adrenal kjertel system, som kan forårsake kortpustethet, tap av appetitt, svimmelhet, besvimelse, tretthet og muskelsmerter.

Kortisol

Taclonex øker også kroppens nivåer av kortison, som kan føre til symptomer på Cushings syndrom, slik som vektøkning, tap av muskelmasse i beina, hyppige blåmerker, kviser og økt ansiktshår.