Digidexo.com

Hva er Rheumatory leddgikt?

Reumatoid artritt, også kjent som RA, er en type av artritt som fører til smerte og betennelse. Det finnes ingen kur for RA, men det kan behandles med medisiner og noen ganger kirurgi. Hvis du opplever smerter eller ubehag i ledd, bør du oppsøke lege for en nøyaktig diagnose.

Betydning

Ifølge Mayo Clinic, kvinner er mer sannsynlig å ha revmatoid artritt enn menn. Det er også forekommer vanligvis hos personer i alderen 40 og 60.

Funksjoner

Noen av de vanligste symptomene på leddgikt inkluderer hevelse og smerte, feber, vekttap, tretthet, faste støt på armene under huden din og røde eller puffy hender.

Årsaker

Betennelse som oppstår når hvite blodceller inn membranene som omgir leddene fører revmatoid artritt. Dette fører til at utgivelsen av proteiner som kan skade sener, leddbånd, bein og brusk.

Diagnose

For å gjøre en nøyaktig diagnose, vil legen diskutere alle dine symptomer med deg. Hun vil da sannsynlig kjøre blodprøver og kan også trenge røntgen og en leddvæske analyse.

Behandling

Det primære målet for behandling for revmatoid artritt er å lette betennelser å lindre smerte og redusere leddskader. Legen din kan forskrive medisiner som kortikosteroider eller immundempende. Men hvis medisiner er ikke nok til å behandle din tilstand, kan det hende du trenger kirurgi.