Digidexo.com

Hårtap Fra Stress

Den gjennomsnittlige person mister mellom 100 og 125 hår per dag. Flere ting, blant annet stress, kan føre til mer hårtap enn normalt

Årsaker

Hårtap på grunn av stress kan være forårsaket av både fysisk og følelsesmessig stress, slik som stress på grunn av kirurgi eller stress forårsaket av en kjær døende.

Effekter

Kroppen kan stenge ned produksjonen av håret når du går gjennom stress. Som et resultat av dette, uten plutselig går inn i en hvilefase, slutter å vokse og senere faller ut.

Typer

Det er to forskjellige typer hårtap forårsaket av stress: telogen effluvium (TE) og alopecia areata (AA). TE er stressrelatert håravfall som skjer gradvis, og AA fører til rask tap av hår, ofte i flekker i hodebunnen.

Time Frame

TE skyver et stort antall hårsekker i hviletilstand, og håret faller ut i løpet av noen måneder. AA er forårsaket av intens stress, og håret faller ut i løpet av uker.

Behandling

Hvis håret ditt tapet skyldes følelsesmessig stress, bør du snakke med en terapeut om måter å håndtere og redusere stress. Du kan også bruke et hår-vekst produkt for å minske mengden av tiden det tar for håret å vokse tilbake.