Digidexo.com

Hvordan bruke en Female kateter

En urinkateter er et lite rør som settes inn i blæren i et forsøk tappe det av urin. Den brukes for situasjoner og helsemessige forhold som du ikke kan kontrollere blæren utgang på egen hånd. For eksempel kan en kvinne som har blitt lammet i hennes underkroppen trenger en urinkateter fordi hun ikke kan kontrollere hennes bekken musklene lenger. De fleste urin kateterisering utføres av en medisinsk faglig. Men hvis du trenger kvinnelig kateterisering, bør du forstå fremgangsmåten for å installere, bruke og fjerne en urinkateter.

Bruksanvisning

Innsetting av Female kateter

•  Snakk med din lege og få bekreftet at du bør faktisk være å bruke en urinkateter. Kateterisering skal bare brukes når det er nødvendig. Det kan øke risikoen for å pådra en urinveisinfeksjon. Langvarig bruk av urinkateter kan svekke musklene i blæren.

Den kvinnelige mottar urinkateter bør ligge eller sitte ned med bena åpne og knærne bøyd. Hvis du utfører kvinnelige kateterisering på deg selv, mange kvinner synes det er lettere å stå med ett ben på en seng, toalett eller kanten av badekaret. Vurdere å plassere et håndkle under i tilfelle det er noen blære lekkasje.

Del kjønnsleppene dine og finn din urinrøret åpning. Det vil ligge rett under klitoris og rett over skjedeåpningen. Rengjør urinrøret åpning for å drepe eventuelle bakterier. Du kan bruke en alkoholserviett eller en bomullsdott dynket i alkohol. (Hvis det ikke er tilgjengelig, kan varmt såpevann brukes også. Bare sørg for å skylle.) Ikke gå videre før området er helt tørt.

Smør spissen av kateterrøret som ikke er festet til urinposen for lettere innsetting. Forsiktig inn kateterrøret inn i urinrøret åpningen, ved hjelp av en hånd til å holde labia skiltes og den andre å presse kateterrøret på innsiden. Du vil fortsette å presse kateteret omtrent to til tre inches, før urinen begynner å komme gjennom røret.

Omsorg for Female kateter

Bruk urinkateter, så lenge din tilstand krever det og ikke lenger.

Forhindre infeksjon og andre komplikasjoner ved å holde kateteret innstikkstedet rent. Vask den to ganger om dagen med varmt såpevann og tørk den helt. Vask alltid og tørke hendene før du håndterer urinkateter.

Tøm urinpose ofte og ikke la den bli altfor full. Når våken, har urinpose festet til beinet for å hindre ulykker eller irritasjon. Når du sover, bør du vurdere å henge urinposen ved siden av sengen, slik at du ikke rulle over det.

Hold kateterrør fri for vendinger og Kinks, fordi de kan hindre urin fra å bli utvist. Ikke dra eller dra på kateteret, for å forhindre irritasjon. Unngå samleie mens du kateteriseres.

Fjerne Female kateter

Ikke ta urinkateter med mindre du har fått tillatelse til å gjøre det av din helse-omsorg leverandøren. Start med å tømme urinposen og løsne det fra urinkateter. Du bør ha rene, tørre hender og være i et rent, godt opplyst område. Løgn eller sitte med bena åpne, knærne bøyd og et håndkle under deg til å samle driblinger.

Kutt inflasjon ventilslange, like før den møter til hoved kateterrør. Du kan bruke vanlige husholdnings saks. (De bør være ren, men trenger ikke nødvendigvis å bli sterilisert. Etterpå kan du rengjøre dem med varmt såpevann og tørk dem grundig for å fjerne eventuelle bakterier og holde dem mot rust.) Ikke kutte noen andre deler av urinkateter. Tillate kateterslangen å drenere en hvilken som helst væske som kan være i røret.

Dra forsiktig kateterrøret fra urinrøret med et rykk. Hvis du ikke kan fjerne kateteret helt med en mild slepebåt, stopp og ta kontakt med din helse-omsorg leverandøren umiddelbart.

Tips og advarsler

  • Hvis du utfører kvinnelige kateterisering på deg selv, ved hjelp av et speil for å finne urinrøret åpning kan være svært nyttig.