Digidexo.com

Hva Natural kosttilskudd hjelpe hukommelse og konsentrasjon?

Hva Natural kosttilskudd hjelpe hukommelse og konsentrasjon?


Forskere fortsette å lære om påvirkning av vitaminer, mineraler og urter på hukommelse og andre mentale kapasiteter. Forskning viser visse næringsstoffer næring og stimulerer hjernens funksjon. Når det tas i balanse, kan naturlige kosttilskudd støtte på kort og lang sikt minne. Rapporterer imidlertid ernæringsekspert Dr. Kurt Donsbach en nedsatt effekt i "billigere, syntetiske varianter av kosttilskudd," understreker viktigheten av å velge et produkt avledet fra en økologisk dyrket mat kilde i stedet for et syntetisk, kjemisk derivat.

B-vitaminer

B-vitaminer, særlig B6, B12 og folat, beskytte neuroner ved å bryte ned homocystein, en aminosyre som er giftig for nerveceller. De er avgjørende for hjernens helse og minne oppbevaring. Kolin, gruppert i B-vitamin kompleks, er viktig for sin funksjon i å danne acetylkolin, en hjerne nevrotransmitter som kan hindre hukommelsestap og øke hjernens funksjon. En annen B-vitamin, folsyre, hjelpemidler i produksjonen av røde blodceller som frakter oksygen, et essensielt næringsstoff, til hjernen.

Urte kosttilskudd

Ifølge "The Green Pharmacy Handbook", ginseng ser ut til å beskytte hippocampus, den delen av hjernen mest ansvarlig for behandlingsminne, fra virkningene av stresshormoner som kortisol, og dermed hindre hukommelsestap og forbedre kognitiv evne. The American Academy of Family Physicians (aafp) siterer flere studier om ulike grupper på effekten av ginseng, med en samlet positiv effekt på psykologisk funksjon. En studie viste at en enkelt dose av ginseng så en "forbedring i kognitiv ytelse, sekundær minne ytelse, hastighet for å utføre hukommelsesoppgaver, og nøyaktigheten av oppmerksomhetsoppgaver." I tillegg heter det aafp at studiene tyder urten ginkgo biloba, kjent for å øke blodtilførselen til hjernen, kan forbedre symptomer på demens. En antioksidant, beskytter ginkgo biloba nerveceller fra skade forårsaket av frie radikaler. Begge urte kosttilskudd antas å forsinke forverring av nerveceller som oppstår med demens og Alzheimers grunn av tilstedeværelsen av frie radikaler.

Omega-3 fettsyrer

Ifølge Help Guide, er omega-3 fettsyrer assosiert med kognitiv funksjon og anses sunt fett i motsetning til mettet fett og transfett. Blant forskning på fordelene av omega-3 fettsyrer, en 2000 studie utført av Aberdeen og Edinburgh universiteter funnet en sammenheng mellom høyere nivåer av omega-3 i blodet hos deltakerne som fikk bedre resultater på mentale hastighetstester, noe som tyder på at omega- 3 forsinker aldringen av hjernen og hjelper det i å arbeide raskere. De rikeste kildene inkluderer kosttilskudd avledet fra linfrøolje, valnøtter, og kaldtvannsfisk som laks, sild, tunfisk, kveite og makrell. Blant disse kildene inneholder linfrøolje den høyeste konsentrasjonen av omega-3 fettsyrer, og tilbyr et potensielt organisk kilde. DHA (dokosaheksaensyre) og EPA (eikosapentaensyre) fettsyrer som finnes i fiskeolje bidra til minnefunksjon. Men, som sikrer et supplement renhet mot forurensning fra kvikksølv og andre giftstoffer som vanligvis finnes i fisk er viktig.

Antioksidanter

Antioksidanter bekjempe frie radikaler, de svært reaktive atomer dannet når oksygen samhandler med enkelte kjemikalier. Disse frie radikaler forårsake erosjon av konstruksjonen av hjerneceller, noe som kan føre til redusert hukommelse og konsentrasjon i tillegg til mer alvorlige svekkelser til hjernen. Mens frie radikaler spiller en viktig rolle i mange av kroppens metabolske prosesser, må deres nivåer holdes i balanse ved antioksidanter. Vitamin C, E og betakaroten utgjør den største gruppen av antioksidanter, og danner en kraftig forsvarslinje i å beskytte hjernen helse og styrke din kort og lang sikt minne samt din evne til å konsentrere seg. Rollen som antioksidanter er kontroversielt, men. Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin (NCCAM) sier at fordi antioksidanter er ofte syntetisk, de har ikke samme effekt som antioksidanter som forekommer naturlig i matvarer, og at "noen gode egenskaper kan gå tapt" under utvinning av antioksidanter fra mat til å produsere kosttilskudd. Mayo Clinic ernæringsfysiologer Jennifer Nelson, MS, RD og Katherine Zeratsky, RD også fremme argument mot fordelene av antioksidanter, sier piller som regel "inneholder enkle former av næringsstoffer", mens grønnsaker og frukt inneholder "kombinasjoner av næringsstoffer forbindelser som dynamisk samhandle."